Секретар Иванишевић отворио овогодишњи дводневни Сајам домаћег туризма ,,Упознај Србију“: Нови Сад након Београда

Нови Сад, 12. јун 2021. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, отворио је први Сајам домаћег туризма под називом ,,Упознај Србију“, који окупља преко педесет излагача из целе Србије, а који се 12. и 13. јуна 2021. године одржава у Новом Саду у унутрашњем простору Тржног центра ,,БИГ“. Протеклог викенда овај Сајам је био одржан у Београду.

Организатор Сајма је ,,Carnival Fun Factor-Event Production”, док је домаћин Туристичка организација Војводине уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

Туристичка организација Војводине ове године представља туристичку понуду АП Војводине на сајму домаћег туризма ,,Упознај Србију”, а посетиоци ће имати прилику да се упознају различитим туристичким могућностима и аранжманима у Војводини, као и са концептима посете северној Покрајини, те уживању у искуствима и потенцијалима које она пружа на својим аутентичним микролокацијама.

Циљ овогодишњег Сајма јесте представљање туристичке понуде Србије и подстицање развоја домаћег туризма, као и охрабривање домаћих туриста да се у нашој земљи задрже ,,дан дуже“. Презентацијама дестинација у Србији, кроз пределе, градове, села, људе и обичаје, заокружује се целина маркетинг стратегије организатора којом се подстичу путовања у земљи.

Поред тога, један од циљева Сајма јесте и подршка раду угоститељске и туристичке привреде. Сајам је првенствено намењен за промоцију домаћих туристичких дестинација и манифестација, презентацију туристичких производа, понуде смештаја и угоститељских објеката, док ће у оквиру ове дводневне манифестације бити дозвољена дегустација и продаја домаћих, традиционалних производа и сувенира.

Отварајући Сајам домаћег туризма, секретар Иванишевић је истакао да идеја и сам концепт ове манифестације јесте инспирација и мотивисање туриста да путују по својој земљи и остану дуже од само неколико дана.

,,Јасна је порука овог Сајма – сунце туђег неба вас неће гријати као ово овде. Мислим да људи нигде нису тако љубазни као овде, као кад посетите Чуруг, Бечеј, Суботицу, када одете на Фрушку гору, на Крупањско врело. Овакви сајмови показују да је Србија најлепша земља на свету и не морамо да дочекамо да се догоди епидемија да попијемо чашу вина на Фрушкој гори, или да посетимо језеро у Белој Цркви. Хајде да сви ми који желимо да лето проведемо у Србији кажемо да имамо капацитете и да имамо чиме да се дичимо, јер имамо све“, рекао је секретар, додавши да је потребно да ова манифестација прерасте у традицију, те да се у виду каравана путује целом Србијом и прича о њеним лепотама.

Директор Туристичке организације Војводине, др Наташа Павловић, истакла је да је овај Сајам прилика да се излагачи представе путем директног контакта са публиком, као и да је запажен пораст броја туриста у земљи, што је засигурно резултат доброг представљања онога са чиме располажемо.

,,Што се тиче Војводине, као и сваки пут, припремили смо богату гастрономску понуду. Учесници су, осим туристичких организација, које су бројне, произвођачи хране и пића. Надам се да ће посетиоци Тржног центра БИГ овог викенда уживати у богатој понуди и у складу са називом Сајма, што боље упознати своју земљу која је изузетно лепа, а у шта смо се уверили и кроз промо туре које смо до сада реализовали и све кроз промоције, као и да је велико интересовање “, рекла је др Павловић.

Она је најавила и кампању ,,Војвођански ручак”, који ће трајати од септембра до краја текуће године.

Сајам домаћег туризма je реализован уз поштовање свих епидемиолошких мера.