Са Регионалном развојном агенцијом Срем о капиталним инфраструктурним пројектима у области цикло и приступачног туризма

Нови Сад, 28. октобар 2021. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, разговарао је данас са директором Регионалне развојне агенције Срем, Миланом Мирићем, о предстојећим и актуелним капиталним, инфратруктурним пројектима у области туризма од стратешког значаја за АП Војводину. Фокус сусрета је свакако област туризма, један од кључних ресора Секретаријата, у оквиру кога мере подршке које пружа Секретаријат циљано обухватају већину видова туризма, са посебним акцентом на оне мање заступљене, попут данашње теме.

Наиме, поред планова и пројеката који су предвиђени у наредном периоду, данас се разговарало о унапређењу постојећег стања и подизању нивоа заступљености, као и свести грађана и туристичких посленика у погледу тзв. приступачног туризма, односно туристичке инфраструктуре намењене и особама са инвалидитетом.

Према подацима којима располаже РРА Срем, око 140 милиона ОСИ на веропском тлу, тачније особа са посебним потребама за које најчешће сам простор и окружење нису адекватно изграђени, односно прилагођени. Ова област је веома заступљена у оквиру прекограничних пројеката, те се и само спровођење овог и сличних пројеката може вршити путем ИПА фондова за прекограничну сарадњу.

Састанку су присуствовали и заменик покрајинског секретара, Палимир Тот, и подсекретар, Славољуб Арсенијевић.

Данас је и настављена континуирана сарадња са РРА срем која је спона јавног, приватног и цивилног сектора у изградњи стратегијских партнерстава кроз припрему и спровођење пројеката који доприносе подизању животног стандарда на подручју региона Срем и уједначенији регионални развој како у Срему, тако и на територији АП Војводине и Републике Србије у целини.

Регионална развојна агенција Срем је 7 фебруара 2012 године, званично добила акредитацију за обављање послова од значаја за равномерни регионални развој на територији Сремског округа од стране Националне агенције за регионални развој.