Радна посета Општини Стара Пазова – Иванишевић у обиласку туристичких потенцијала места Белегиш и Сурдук

Стара Пазова, 13. април 2021.  – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, састао се данас са председником Општине Стара Пазова, Ђорђем Радиновићем, у присуству сарадника, са којим је раговарао о унапређењу сарадње Секретаријата и локалне самоуправе у наредном периоду.

Они су овом приликом посетили Коњички клуб ,,Мирела“ у месту Белегиш, Општина Стара Пазова.

Секретар Иванишевић је рекао да у општини Стара Пазова постоји изузетна синергија између локалне самоуправе и туристичке организације, као и привредних субјеката који се баве разним видовима туризма.

,,Стара Пазова јесте пример који ћемо применити и истсћи да се на овакав начин заиста развија туризам уз синергију свих релевантних чинилаца. Желимо да разговарамо са људима који се баве туризмом како би нам рекли у којим сегментима бисмо могли као Секретаријат да пружимо подршку, како би у наредном периоду јасно конципирали конкурсе, на начин да увећају свој туристички потенцијал”, рекао је Иванишевић.

Председник општине је истакао да су мештани итекако свесни привредног и туристичког доприноса Коњичког клуба и генерално развоја коњарства. Он је додао да ће Општина наставити да улаже у туризам, са посебним акцентом на важност обале реке Дунав и 24 километра обале на територији Старе Пазове, а која није довољно искоришћена, при чему представља велик потенцијал од значаја за ову Општину.

Најављен је и овогодишњи пројекат изградње кеја у Старим Бановцима.

Делегација је након Коњичког клуба, који представља значајан рекреативно – туристички ресурс, посетила још један туристички потенцијал од изузетног значаја за ову Општину, превасходно у области винског туризма и угоститељства, винарију ,,Милановић“ у Сурдуку.

У званичној посети општини Стара Пазова, учествовали су и в.д. помоћника покрајинског секретара за област туризма, Милан Јарић, и директорицаТуристичке организације Општине Стара Пазова, Драгана Зорић.