Почуч на Данима социјалног предузетништва у Новом Саду: Разумевање проблема маргинализованих категорија доводи до одрживог бизнис плана у социјалном предузетништву

Нови Сад, 12. октобар 2018. –  Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, учествовао је на јучерашњем отварању манифестације ,,Дани социјалног предузетништва у Новом Саду“ и том приликом говорио о друштвеном предузетништву, тачније о могућностима развоја социјалне економије у Србији и АП Војводини. Ова дводневна манифестација се одржава на Економском факултету у Новом Саду, у организацији Кластера социјалног предузетништва Војводине – КАСПЕВ.

Почуч је студенте упознао са свим сегментима алтернативне економије, односно социјалног предузетниства, о самој дефиницији, историјату, тренутном стању социјалног предузетништва у Србији, као и о проблемима који настају и мерама подршке и подстицаја намењеним овој области, дефинисаних од стране Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

„Нисмо случајно данас овде на Економском факултету, јер управо сте ви, студенти,  будући носиоци управљања социјалним предузећима, широм наше земље. Уколико поседујете сензибилитет ка рањивим и маргинализованим друштвеним категоријама, засигурно имате одрживу бизнис идеју и желите да мењате друштво на боље. Све то јесте предуслов да постанете успешни социјални предузетници“, рекао је заменик Почуч.