Потпредседник Иван Ђоковић у Општини Кањижа о привредним и туристичким потенцијалима

 

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је данас Општину Кањижа, где са председником Општине, Робертом Фејстамером, разговарао о општинским привредним и туристичким могућностима, као и о стратешким плановима и подстицајима која Секретаријат предвиђа у оквиру свог програма за наредну годину.

Овом приликом, потпредседник Ђоковић је, са челницима Општине Кањижа, обишао пристан на реци Тиси, који је изграђен у оквиру пројекта „Успостављање мађарско–српских речних граничних прелаза на Тиси – Across the Tisa“, потом штранд на Тиси и камп „Тиски цвет”.

У оквиру туристичког комплекса кампа посетиоцима су доступни садржаји, попут дечијег игралишта, базена, спортских терена на песку за одбојку и ножни тенис, бежични интернет, а отворене су и могућности за активни туризам.

Потпредседник Ђоковић је навео да је циљ посете био и лично сагледавање потенцијала oпштине, те да се утврди којим потенцијалима располаже, у привредном и туристичком смислу.

,,Потребно је пронаћи одређен модел, на који начин да се средства Секретаријата за привреду и туризам правилно усмере у Општину Кањижа. Приоритети који се овде издвајају су нова индустријска зона Хоргош, тачније употпуњавање постојеће и изградња нове инфраструктуре, подстицаји за привреду и предузетништво, стартап програми за нове предузетнике, а такође и даље уређење штранда и околних садржаја. Потребно је пронаћи и модел за комерцијализацију Бање Кањижа, тачније доградњу велнес и спа потенцијала, који би помогли да се комерцијализује ова, превасходно здравствена установа“, рекао је Ђоковић.

У оквиру посете Општини Кањижа, делегација је обишла и Специјалну болницу за рехабилитацију ,,Бања Кањижа“, у којој се тренутно одржава локална манифестација ,,Дечија недеља“, а данас се малишани из предшколских и основношколских установа Општине Кањижа у Бањи друже са представницима локалних спортских клубова који их упознају са разним врстама спортова.