Потпредседник Иван Ђоковић: Обнова сатног механизма звоника на Тврђави јесте обнова значајног туристичког локалитета

 

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, састао се данас са представницима Ротари клуба из Новог Сада, који су спровели једногодишњи пројекат комплетне техничке реконструкције и оспособљавања механизма звоника чувеног сата на Петроварадинској тврђави – једне од кључних туристичких локација Града Новог Сада. Циљ самог пројекта је враћање некадашњих функција сату, како би поново његов звук дозивао посетиоце.

Представници новосадског Ротари клуба са потпредседником Ђоковићем и сарадницима из Секретаријата за привреду и туризам, разговарали су о обележавању окончања пројекта, када би свечано биле додељене захвалнице и плакете заслужним чиниоцима и покровитељима.

,,Дугујемо Ротари клубу Новог Сада, као ресорни Покрајински секретаријат за привреду и туризам, велику захвалност што су сопственим средствима и спровођењем активности у оквиру пројекта аутоматизације навијања три механизма звоника на Петроварадинској тврђави, обновили значајан туристички локалитет, по ком је Нови Сад препознатљив. Настојаћемо да пружимо помоћ и подршку у оквиру организационих активности, у сарадњи са Секретаријатом за културу и јавно информисање и Туристичку организацију Града Новог Сада“, рекао је Ђоковић, нагласивши да је предложен 27. септембар за дан одржавања приредбе, имајући у виду чињеницу да се тај дан у свету обележава као Светски дан туризма, што читавом догађају даје симболичну ноту.

Потпредседник Ђоковић је навео да ће у наредном периоду бити уприличен и сусрет са Лајошем Лукачијем, човеком заслужним за навијање и оспособљавање самог сата, већ пуних 27 година.

Чланови Ротари клуба Нови Сад кроз реализацију хуманитарних пројеката, добротворних концерата и предавања, као и врхунским професионализмом, постављају животне стандарде себи и својим суграђанима, и представљају значајан чинилац живота у Граду.