Потпредседник Иван Ђоковић на отварању „Триглав осигурања“ у Новом Саду: Долазак словеначког гиганта потрвда да је креиран нови пословни амбијент у Војводини

Нови Сад, 14. јул 2017. – Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, присуствовао је данашњем отварању новог регионалног центра словеначке компаније „Триглав“, у Новом Саду, која је део ,,Triglav International” групе, једне од водећих осигуравајуће – финансијских институција у региону. 

Потпредседник Иван Ђоковић је истакао да тржиште осигурања потврђује да је Србија већ део Европе, с обзиром да је читав финансијски сектор, тачније банкарство, тржиште осигурања и осугиравајуће компаније, усклађен са нормама Европске уније.

,,Финансијске везе осигуравајућих кућа са својим матицама потврђују да не постоје баријере у том погледу. Сам долазак ,,Триглав осигурања“ у Нови Сад, потврђује да смо као нова влада креирали пословни амбијент који привлачи не само стране производне компаније, већ и компаније из финансијског и осигуравајућег сектора. У овом тренутку је неопходно да осигурамо имовину, превасходно пољопривреду, потом пољопривредне производе, механизацију, имовину компанија, њихову технологију и опрему“, рекао је Ђоковић.

Он је додао да је долазак ,,Триглав осигурања“ у Војводину, компаније која је пета по приходима, по висини премије, потврда да у АП Војводини постоји тржиште и његов потенцијал, али и долази до даљег развоја у погледу инвестиција и повећању асета, односно имовине.

Пословање компаније „Триглав осигурање“ посвећено је унапређењу квалитета услуга осигурања имовине и лица, као и обезбеђивању приступачности услуга грађанима у локалним срединама и локалним самоуправама у читавој Србији. Ширећи мрежу корисника услуга и поузданих партнера, ова друштвено-одговорна  компанија успоставља висок ниво пословања у АП Војводини.

,,Триглав осигурање“ је и генерални спонзор репрезентације Србије у кошарци.