Поново успостављена ознака „Најбоље из Војводине“, сертификат за 18 корисника

Ознаку „Најбоље из Војводине“ данас је добило 18 корисника као потврду квалитета у категоријама производа, програма, манифестација и услуга. На иницијативу Покрајинског секретаријата за привреду и туризам , а уз помоћ и подршку Покрајинске владе, Туристичке организације Војводине и ДОО ,,Југоинспект- Нови Сад”, донета је одлука о новим корисницима ознаке, након пет година паузе.

Честитајући добитницима, председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да је ова ознака квалитета признање свима онима који, у областима којима се баве, достижу и престижу не само домаће, већ и европске стандарде.

„Признање ће за све добитнике бити нов мотив да у својим делатностима остварују још боље резултате и на тај начин дају додатни допринос развоју наше привреде“, изјавио је Мировић и изразио задовољство због поновног успостављања ознаке квалитета „Најбоље из Војводине“ на иницијативу Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

Он је истакао да привреда Србије и АП Војводине у изазовним временима бележи охрабрујуће економске параметре.

„Тако је, када је о Војводини реч, у прва три квартала ове године индустријска производња порасла за 5,4 посто, вредност извоза, уз раст од 27,1 посто, премашила је 5,5 милијарди евра, а запосленост је повећана у односу на 2020. годину за 2,7 процената“, изјавио је председник Мировић.

Према његовим речима, томе су допринели програми Владе Републике Србије, али и знатна бесповратна средства, односно средства од кредита одобрених под изузетно повољним условима, која су преко ресорног секретаријата и Развојног фонда Војводине усмерена предузећима.

С обзиром на то да су данас уручени сертификати и за више туристичко-привредних манифестација, програма и услуга, Мировић је указао на раст који је остварен у области туризма, што потврђује податак да је Војводину у прва три квартала ове године посетило 55 одсто више туриста него у истом периоду прошле године.

Догађају је присуствовао и учествовао у додели покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић.