Покрајински секретаријат за привреду и туризам први пустио у оптицај сопствену мобилну мобилну апликацију – савремен приступ крајњим корисницима

Нови Сад, 20. април 2021. – Данашња конференција за медије покрајинског секретара за привреду, др Ненада Иванишевића, одржана је са циљем да се детаљније представи нови апликативни софтвер за мобилне телефоне, који обухвата све релевантнне информације у вези са радом Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, а које су већ садржане на постојећој интернет презентацији Секретаријата.

,,Данас представљамо апликацију за мобиле телефоне која има за циљ да апсолутно транспарентно приближи рад Секретаријата свим грађанима, а пре свега онима који су заинтересовани за конкурсе. Сматрам да је потребно и на овај начин отворити рад Секретаријата и да ,,на један клик“ будемо доступни свима, те да свако ко инсталира апликацију буде обавештен о свакој промени, догађају и одлуци“, рекао је секретар Иванишевић, представљајући апликацију Секретаријата за привреду.

Како би значајније унапредио комуникацију са корисницима и заинтересованим странама, као и ефикаснију и бржу доступност података и информација у вези са радом самог Секретаријата, као и о подстицајним мерама, креирана је апликација за мобилне телефоне која обједињује бољу доступност, али и квалитет самог садржаја, идући у корак са новим технологијама и новим перцепцијама. Секретаријат на овај начин пружа могућност крајњем кориснику да у сваком тренутку буде тачно информисан о свим актуелним дешавањима, што његов рад чини пројемчивим и транспарентим.

Преузимањем апликације за Android и IOS мобилне оперативне системе, са Google Play и Apple продавнице, где се може пронаћи под називом ,,Privreda i Turizam APV“, она заузима свега 27 мегабајта складишног простора, а корисник приступа најтраженијим садржајима који се иначе могу наћи и на веб страници Секретаријата на spriv.vojvodina.gov.rs.

Секретар Иванишевић је истакао да је основни циљ ове апликације што боља и ефикаснија информисаност јавности о свим дешавањима у раду Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, како би се остварила што боља интеракција са јавношћу. Он је позвао кориснике да учествују у креирању даљег концепта саме апликације, тако што ће обавестити Секретаријат о томе шта је потребно променити, како би се апликација што више унапредила и приближила крајњим корисницима.

Иванишевић је додао да је и даље у функцији бесплатан контакт центар Секретаријата који је био актуелан у току трајања претходно објављених конкурса, како би се што брже и ефикасније дошло до информација од значаја за кориснике.

Апликација се може преузети путем следећих линкова:

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details…

App Store: https://apps.apple.com/…/privreda-i…/id1556282589