Покрајински секретаријат за привреду и туризам уводи бесплатан контакт центар за кориснике средстава по конкурсима

 

Нови Сад, 23. фебруар 2021. – У Покрајинској влади је данас одржано свечано уручење бесплатног телефонског броја Покрајинскоом секретаријату за привреду и туризам, тачније услуге под називом ,,Бесплатан позив“ која се пружа путем јавне телефонске мреже Телекома Србија уз употребу броја из Плана нумерације (800).

Овим је при Секретаријату формиран контакт центар бесплатан за кориснике средстава по конкурсима Секретаријата из области у надлежности Секретаријата, тачније  конкурсима из области привреде, предузетништва, туризма, рада и запошљавања.

Покрајинском секретару, др Ненаду Иванишевићу, број је уручила директорка Сектора за продају државној управи и јавним предузећима у Телекому Србија, Јелена Петровић, што означава почетак сарадње, а самим корисницима виши степен информисаности, као и достпуности и транспарентности у раду Секретаријата.

Иванишевић истиче да је замисао на ком почива ова иницијатива и пројекат да сви привредни субјекти који послују у доменима привреде и туризма, као и у оквиру сектора запошљавања, имају на располагању број телефона који могу позвати потпуно бесплатно, те добити све информације не само везане за конкурсе, већ и за све друге области из надлежности Секретаријата.

,,Позивам привреднике да управо тај контакт центар користе, јер је он формиран за њих. Идеја јесте да и у будуће Секретаријат буде максимално транспарентан, отворен, а који планира да наредном периоду има и апликацију у оквиру које ће се интерактивно моћи учествовати и на конкурсима“, додао је покрајински секретар.

Јелена Петровић је нагласила да доделом овог броја са Секретаријатом почиње реализација новог пројекта.

,,Телеком Србија је често посредник у реализацији пројеката државне управе и драго нам је да можемо да побољшамо сарадњу државне управе и локалних привредних субјеката. У овом случају се ради о отварању новог контакт центра који ће поспешити рад Секретаријата, а уједно и рад малих привредних субјеката који ће конкурисати за пројекте које Секретаријат покреће“, истакла је Петровић.

Све релевантне информације у вези са конкурсима које Секретаријат планира да објави почетком марта месеца текуће године, као и у току 2021. године, биће доступне, поред веб сајта и имејл адреса Секретаријата и путем бесплатног контакт центра (0800 021 027), који ће бити активан од понедељка, 1. марта 2021. године, а који ће бити посебно истакнут у оквиру текстова јавних позива.

Број ће заинтересованима бити доступан у току радног времена Секретаријата, у периоду између 8 и 16 часова, односно како буде назначено у појединачним текстовима конкурса.