Отворен четврти Међународни фестивал посвећен аргентинском плесу ,,Нови Сад – танго град”

 

Нови Сад, 25. август 2017.Удружење ,,Тодо Танго” из Новог Сада, ове године организује четврти Међународни фестивал ,,Нови Сад-Танго град”, уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Амбасаде Аргентине у Београду, као и других организација и институција, при чему ће се у оквиру четири фестивалска дана, од 24 до 27. августа, на више локација у граду, слушати и плесати традиционални аргентиснки танго, уз радионице и предавања о овом плесу, као и претходних година.

Управо је четврти Међународни фестивал ,,Нови Сад-Танго град” део је програма ,,Нови Сад 2021″.

Вечерас је у новосадској Синагоги одржан концерт светски познатог ансамбла ,,Белтанго квинтет” из Београда, са специјалним гостима из Аргентине. Концерт је свечано отворио потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић.

,,Ову манифестацију смо препознали и подржали јер она потврђује да је Нови Сад заслужено добио престижну титулу европског града културе 2021. године, а уз то потврђује и чињеницу да је Нови Сад европска и светска метропола која равноправно размењује све културне обрасце са државом попут Аргентине”, истакао је Ђоковић, нагласивши да ова манифестација поред романтичне и сензуалне димензије, оповргава и предрасуду да су Војвођани тихи, повучени, спори, тачније у Војвођанима тиња страст, страст коју танго буди већ читаву деценију.

У току викенда, у оквиру манифестације, тачније у суботу која ће бити у знаку тангеросе, на практичним радионицама, са плесачима ће радити аргентински танго плесачи Селва Мастроти и Марсело Рамер, док ће у вечерњим сатима, у плесној дворани Хотела ,,Парк”, биће одржано централно плесно вече ,,Гран милонга”.

Последњег дана фестицала, у недељу, танго ће се слушати и плесати на тераси Петроварадинске тврђаве.