Отворена фабрика за прераду отпадних вода у Апатинској пивари

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић и потпредседница Скупштине АП Војводине Снежана Седлар, присуствовали су пуштању у рад фабрике за прераду отпадних вода у Апатинској привари.

Ова фабрика представља значајну инвестицију од око 11 милиона евра, којом је дугорочно решено питање одвођења и самог третмана отпадних вода у Апатинској пивари.

На свечаном отварању присутнима су се обратили домаћини, генерални директор Апатинске пиваре Драган Радивојевић и председник општине Апатин Радивој Секулић, као и почасни гости министар привреде Горан Кнежевић, министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић, Њ.Е. амбасадор САД у Србији Кајл Рендолф Скот, Њ.Е. амбасадор Канаде у Србији Филип Пинингтон.

Након отварања фабрике, званичници су обишли производни погон и кључне тачке у процесу прераде отпадних вода фабрике, у оквиру Апатинске пиваре, као и постројење за прераду.

Апатинска пивара са својом 260-годишњом традицијом производње пива, значајна је и друштвено одговорна компанија, чија ће новоотворена фабрика допринети дугорочном решавању питања одвођења отпадних вода на територији Апатина, што је од кључног значаја како за мештане, тако и за саму пивару.

Као добар пример јавно – приватног партнерства, ова фабрика је заправо наставак улагања општине Апатин и компаније Апатинска пивара у локалну заједницу и њено окружење.