Заменик мр Павле Почуч на Међународном сајму туризма у Љубљани

Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, присуствовао је на Међународном сајму туризма у Љубљани, који се традиционално одржава од 1. до 4. фебруара. Туристичка организација Војводине, као и туристичке организације локалних самоуправа, на изузетан и приступачан начин, представили су туристичку понуду АП Војводине.

Заменик Почуч је истакао да су ТОВ и локалне туристичке организације својом преданошћу и професионалношћу, на овогодишњем Сајму туризмау Љубљани, успели да остваре бројне контакте са туроператорима, агенцијама и организацијама, као и са потенцијалним посетиоцима којих је у Покрајини све више из године у годину, чинећи туризам привредном граном која бележи тренд раста броја ноћења, како домаћих, тако и страних туриста.

Међународни сајам туризма и активног одмора – НАТОУР – Алпе Адриа 2017, представља највећи сајам туризма у Републици Словенији, на ком традиционално, већ десет година, учествује ТОВ. Ове године, на заједничком изложбеном простору, представило се седам локалних туристичких организација (Вршац, Бачка Паланка, Жабаљ, Сремски Карловци, Ковин, Ириг и Бела Црква), као и Парк Палић.

Број гостију из Словеније у нашој земљи је у константном порасту и за првих 11 месеци протекле године, при чему је забележен пораст долазака и ноћења за 12 одсто, у односу на исти период 2015. године. Туристи из Словеније су на трећем месту у односу на евидентиране стране туристе.