Делегација Канцеларије за ваздушну одбрану Пекинга у Покрајинској влади

 

Нови Сад, 11. децембар 2019. – У Покрајинској влади данас је боравила делегација Канцеларије за ваздушну одбрану и ванредне ситуације Градске управе Пекинга, са циљем да се отвори дијалог о будућој сарадњи, размене релевантне информације, знања и искуства, као и да се разговара о јавној заштити и управљању у ванредним ситуацијама.

Пекиншка Канцеларија надлежна је за ваздушну одбрану и помоћ у катастрофама у том граду, који, према попису из 2018. године, броји преко 21 милион становника, те стога програми јавне заштите од катастрофа и противваздушне одбране представљају опсежне стратешке и инфраструктурне пројекте.

Чланове делегације управе кинеског главног града примио је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић. Сусрету су присуствовали представници Министарства одбране Републике Србије, Војске Србије, Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и ЈВП ,,Воде Војводине“.

,,Циљ данашњег сусрета није само размена искустава, већ и продубљивање сарадње, као и усмеравање даљег тока разговора, с обзиром на то да су ванредне ситуације један од најбитнијих ресора у надлежности Владе Републике Србије. Наше надлежне институције и органи се адекватно носе са непредвиђеним кризним ситуацијама како би се спасли животи људи и имовина“, рекао је Ђоковић.

Заменик директора Канцеларије за ваздушну одбрану у Пекингу Џанг Ђинлин (Zhang Jinlin) истакао је да је веома значајан поступак дефинисања планова за ванредне ситуације и безбедносних планова, као и организовање вежби за противваздушну одбрану и одбрану од катастрофа, и успостављање безбедности и заштите становништва и имовине.

Сумирајући закључке данашњег сусрета, потпредседник Ђоковић је рекао да је веома важна размена знања и сарадња надлежних институција у овој области.