Војвођански привредници и ове године наступали у Поречу

Нови Сад, 29. фебруар 2016. Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, наступиo je и ове године на 31. Међународном сајму прехране, пића и опреме за туризам «PROMOHOTEL POREČ 2016», који се и ове године одржавa у Поречу крајем фебруара.  Наступ на овом сајму реализуован је у складу са Протоколом о сарадњи АП Војводине и Истре из 2006. године. Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, са сарадницима из Секретаријата, разговарао је са истарским званичницима, представницима привреде, као и председнцицима привредних комора Истарске жупаније.

На заједничком штанду представило се 14 излагача из Војводине и то компаније чији су производи носиоци знака ,,Најбоље из Војводине“ заинтересовани за добијање знака, потом производи са географским пореклом, извозници и потенцијални извозници из пољопривредно-прехрамбеног сектора, удружења чији су производи награђивани на сајмовима, као и Туристичка организација Војводине.

Крајем прошле недеље обележен је и посебан дан на штанду Војводине, обележаван као ,,Дан Војводине“, када је јавности представљен пројекат ,,Богатство различитости“, а посетиоцима и медијима је представљена музичка, фолклорна и гастрономска разноврсност покрајине.

Истог дана, одржана je  Конференција за медије на којој је домаћин, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин, разговарао са представницима медија и представио значај и појединости поменутог пројекта, као и политике Секретаријата у погледу сајамских манифестација и привредних кретања у области туризма као растуће привредне гране у Србији.

На конференцији су учествовали и заменица градоначелника Надја Штифанић Добриловић, начелник Жупанијске управе Истарске жупаније Валерио Драндић и директор Жупанијске коморе Пула Дамир Сиротић. Уприличен је и званичан сусрет представника АП Војводине са градоначелником града Пореча Едијем Штифанићем.