Sekretar Ivanišević i ministar Memić u poseti Subotici i Kuli

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević i ministar turizma i omladine u Vladi Srbije Husein Memić, posetili su salaš „Zvonko Bogdan“, u prisustvu državnog sekretara, Uroša Kandića, kao i saradnika iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Ovaj seoski turistički kompleks koji u mnogome utiče na unapređenje turističke ponude Subotice i na sam kvalitet boravka i turističkog doživljaja ovog dela Pokrajine, unapredio je svoje poslovanje i kapacitete uz podršku Sekretarijata kroz programe namenjene oblasti turizma i ugostiteljstva na teritoriji Vojvodine.

Ivanišević je istakao da su Sekretarijat i Ministarstvo prepoznali značaj određenih objekata u Subotici, među kojima je i Salaš ,,Zvonko Bogdan“.

,,Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je prepoznao sve ugostiteljske objekte u Subotici i moram da naglasim da su svi ugostiteljski objekti u Subotici koji su konkurisali kod Sekretarijata, dobili sredstva. Upravo zato možemo da govorimo o dobrim rezultatom u turizmu“, rekao je Ivanišević, dodavši da zajednička politika i sinergija Republičke i Pokrajinske vlade, odnosno Ministarstva turizma i omladine i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, daje odličan rezultat.

Ivanišević je istakao da se u prvih pet meseci beleži porast broja turista na teritoriji AP Vojvodine od preko devet odsto u odnosu na rekordnu 2023. godinu.

,,Ne smemo zaboraviti zajedničko ulaganje Ministarstva turizma i omladine, Pokrajinske vlade i Grada Subotica na završetku akva parka na Paliću koji je ovog leta doprineo povećanju turizma na Paliću“, rekao je sekretar i najavio zajednički sastanak u narednih mesec dana resornog Ministarstva i Sekretarijata oko zajedničkih aktivnosti i projekata.

Ministarstvo turizma i omladine u kontinuitetu predano radi na unapređenju oblasti turizma i na razvoju infrastrukture koja je posebno približila turiste Vojvodini.

Ministar Memić je istakao da je danas upriličena poseta kako salašu ,,Zvonko Bogdan“, tako i seosko turističkom domaćinstvu ,,Biosistem“ u Kuli.

,,Javnim pozivom za podsticaj seoskim domaćinstvima i ruralnom turizmu, Ministarstvo je htelo da motiviše sve ljude sa prostora Vojvodine i iz cele Srbije da se bave ruralnim turizmom. U Vojvodini imamo 86 novoprijavljenih u naš centralni informacioni sistem. Naš cilj je da motivišemo one koji su bili u crnoj zoni, i dodatno motivišemo one koji žele da se bave ruralnim turizmom, a za ovu namenu je opredeljeno 150 miliona dinara“, rekao je resorni ministar.

Sekretar Ivanišević, ministar Memić, i državni sekretar Kandić, obišli su ovaj salaš, njegove objekte, smeštajne kapacitete i prateću ponudu ovog kompleksa.

Turistički potencijali Subotice, među kojima su vinski i salašarski turizam, umnogome doprinose aktuelnom povećanju broja turista na teritoriji AP Vojvodine, uz podršku pažljivo kreiranih podsticajnih mera Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i resornog ministarstva.