Najavljen konkurs za podršku starim i umetničkim zanatima na teritoriji AP Vojvodine

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam preko javnog konkursa, koji će biti raspisan u ponedeljak, 5. avgusta, dodeljuje bespovratna sredstava za unapređenje i očuvanje proizvodnje na tradicionalan način, a koja je karakteristična za umetnički i stari zanat, u cilju povećanja konkurentnosti i razvoja preduzetništva u AP Vojvodini.

Pokrajinski sekretar dr Nenad Ivanišević predstavio je pojedinosti i značaj podrške koju Sekretarijat pruža zanatlijama, istakavši da su sredstva po konkursu namenjena za nabavku opreme ili repromaterijala.

,,Resorni sekretarijat će ove godine sa tri miliona dinara podržati umetničke i stare zanate. Kroz ovu konkursnu meru pružamo kontinuiranu podršku opstanku starih zanata na teritoriji AP Vojvodine“, rekao je Ivanišević i dodao da je novina to što je konkurs za ove podsticaje otvoren mesec dana, do 5. septembra.

Sekretar je pojasnio da se subvencionisani iznos odobrava u visini od najmanje 100.000 do najviše 250.000 dinara za nabavku opreme, dok je opseg za repromaterijal od najmanje 80.000 do najviše 200.000 dinara.

Pravo da konkurišu imaju privredna društva i preduzetnici u ovoj delatnosti sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom na teritoriji Vojvodine, koji su upisani u registar Agencije za privredne registre najkasnije do 30. decembra 2023. godine i koja su razvrstana na mikro ili mala pravna lica ili kao preduzetnici paušalci.