Ivanišević najavio 6. po redu ,,Auto moto berzu“ u Novom Sadu: podrška ovoj manifestaciji koja spaja automobilizam i odgovornost u saobraćaju

Konferenciju za medije povodom predstojeće manifestacije 6. ,,Auto moto berza” koja će biti održana na Novosadskom sajmu od 6. do 8. septembra 2024. godine, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, održali su pokrajinski sekretar dr Nenad Ivanišević i Marko Topo, predsednik Saveza vozača Vojvodine, ispred organizatora.

Cilj manifestacije jeste pomoć lokalnoj ponudi i potencijalnim kupcima polovnih vozila kako bi na jednom mestu i na jednostavan način ostvarili obostrane interese, dok će posetioci imati priliku da vide i da se upoznaju sa bogatom ponudom automobila i opreme i druže se sa ljubiteljima motociklizma.

Sekretar Ivanišević je naglasio da je ov jedna od najznačajnijih manifestacija na teritoriji AP Vojvodine, uz napomenu da su smeštajni kapaciteti u Novom Sadu već popunjeni, zahvaljujući ovoj manifetsaciji, što je jedan od ključnih razloga podrške ,,Auto moto berzi“.

,,Po poslednjim pokazateljima, manifestacije u 2024. godini, u Vojvodini, posetiće preko 500 hiljada posetilaca. Sličnu manifestaciju smo imali na platou ispred SPENS-a, kada u Novom Sadu nije bio jedan slobodan krevet, a ovo je još veća manifestacija. Sve ove manifestacije promovišu, pre svega, Republiku Srbiju i AP Vojvodinu, našu mogućnost da organizujemo vrhunske manifestacije, kao i lepote Vojvodine“, rekao je Ivanišević, dodavši da je veoma značajan međunarodni aspekt ove izložbe, zbog dolaska stranih učesnika i turista koji zajednički rade na promociji Vojvodine.

U duhu razvoja i afirmacije događaja u oblasti automobilizma i saobraćaja, a po ugledu na poznate manifestacije kako u Evropi, tako i u svetu, ustanovljena je ova manifestacija koja po sadržaju i kvalitetu parira renomiranim auto sajmovima, izložbama, takmičenjima i sličnim događajima.

U Auli Novosadskog sajma, Hali Master, Hali 1, kao i u okviru otvorenog prostora, posetioci će imati priliku da vide i da se upoznaju sa bogatom ponudom automobila i opreme, druže se sa ljubiteljima motociklizma, uz adekvatan program za najmlađe.

Prema rečima organizatora, sama izložba podrazumeva i tematske celine, pa će za ljubitelje klasičnih formi, biti moguće da se upoznaju sa postavkom vozila od istorijskog značaja, gde će se od vlasnika ili članova organizacionog tima saznati kada se nešto pojavilo u proizvodnom programu na tehnološkoj lestvici.

Pored toga, posetioci će moći da vide izložbu ,,kastom“, odnosno modifikovanih vozila, trku dronova, tjuning takmičenja, kao i skup određenih klubova i udruženja.

,,Postali smo centar automobilizma, što je najznačajnije u svemu ovome. Ove godine promovišemo i kamping, sa preko 40 kampera u ponudi, uključili smo dosta novih takmičenja u oblasti tjuninga i starovremenih vozila, usled čega imamo vliko prisustvo učesnika iz regiona, a puno pažnje smo posvetili bezbednosti u saobraćaju“, rekao je Topo, te napomenuo da se vrata Sajma za ovu manifestaciju otvaraju u petak, 6. septembra u podne.