Секретар Иванишевић са председником општине Кањижа о подршци у дигиталним маркетиншким активностима у туризму

 

Кањижа, 8. април 2021. – Приликом данашње посете и обиласка општине Кањижа, покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, са сарадницима, састао се са председником Општине, Робертом Фејстамером, у згради Општинске управе и овом приликом разговарао о специфичним туристичким ресурсима којима Општина располаже, у погледу угоститељских и смештајних капацитета, те реке Тисе и њеног приобаља, која сама по себи представља драгуљ туризма ове локалне самоуправе.

Иванишевић и Фејстамер су разговарали о могућностима унапређења стања у туризму у општини Кањижа, те о повезивању туристичког производа који нуди ова општина и њена инфраструктура, са туристичком инфраструктуром околних локалних самоуправа. Овим би се креирало јединство понуде и заједнички туристички производ са много садржаја које захтева модеран туриста како би остао ,,дан дуже“ у АП Војводини. Разговарало се и о општинским пројектима за наредни период, камп насељу, велнес центру, речном прелазу и подршци у оквиру маркетинга везаног за туристичке ресурсе.

Они су се сложили да Кањижа поседује много туристичких ресурса који су недовољно искоришћени, а којима би требало наћи употребну вредност и додатно их пласирати путем адекватне медијске кампање на туристичко тржиште, како домаће, тако и инострано.

Делегацији је представљен Гарни хотел ,,Арт” са ресторанским капацитетом, на Главном тргу у Кањижи, који функционише у склопу ,,Кањижа Туризам” д.о.о. чији је оснивач и власник локална самоуправа.

Секретар је нагласио да река Тиса, са свим својим потенцијалним пратећим садржајима, је већ сама по себи ресурс од изузетног значаја.

,,Општина Кањижа сарджи много ствари које можемо употребити у новој стратегији развоја туризма Војводине. Објекат хотела који је у власништву локалне самоуправе јесте добар пример како у неким локалним самоуправама може да се понуди могућност развоја туризма. Војводину као јединствени туристички производ морамо понудити заједно, где ће туристи провести више од пет дана и потрошити значајно више новца“, рекао је Иванишевић, додавши да је потребно заједништво, како би се поделили проблеми, али и искуства и примери добре праксе.

Он је рекао да Секретаријат планира да средствима подржи локалне самоуправе које су спремне да се посвете дигиталном маркетингу, како би боље промовисале своју туристичку понуду.

Учесници сусрета били су и пмоћници покрајинског секретара, Илона Пелт и Милан Јарић, као и председник Скупштине општине Кањижа, Роберт Лацко, заменик председника општине, Небојша Ракић, и  члан Општинског већа задужен за туризам, Жомбор Ујвари.