Свечано уручење признања ,,Капетан Миша Анастасијевић” ствараоцима и истакнутим добротворима и предузетницима са територије АП Војводине

Нови Сад, 28. мај 2021. – у свечаној сали Галерије Матице српске, одржана је свечана додела награда, тачније националног признања, ,,Капетан Миша Анастасијевић”, намењена ствараоцима, те истакнутим личностима са подручја АП Војводине.

Награда „Капетан Миша Анастасијевић” је годишња награда која се додељује за најуспешније појединце, предузетнике и институције, а у Новом Саду се додељује у оквиру манифестације под називом „Пут ка врху“ чији је циљ да подстиче и афирмише предузетништво у Републици Србији. Већ 21 годину за редом, ову активност реализује агенција ,,Media Invent”, заједно са Новосадским и Београдским универзитетом, у сарадњи са Унијом послодаваца Србије и Привредном комором Србије, као и у сарадњи са јединицама локалне самоуправе.

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, који је и сам добитник овеог признања у претходним годинама, био је почасни гост данашње свечаности и у оквиру друге руковети програма уручио признања награђенима у овој години.

,,Сигуран сам да Ви, добитници ове награде, немате ниједан разлог да се запитате да ли сте достојни. Искористио бих прилику да се захвалим свим здравственим радницима на помоћи и свима који благовремено помажете онима којима је помоћ потребна. Молим Вас делите савете. Тешка су времена. Привреда је успела да преживи ово тешко време, али нам је свакако потребно још више и савета и мудрости”, рекао је Иванишевић.

Стручни жири истиче да сви морамо постати свесни да бољитак долази само уколико постоји стабилно друштво, заједнице, те да је потребно вратити се исправним моралним начелима, јер човека на племенита дела покреће уверење да његова дела јесу од користи за друштво као целину, јер опште добро јесте у центру пажње.

Присутнима су се обратили и учествовали у додели награда и директор агенције ,,Media Invent” из Новог Сада, Владо Маркановић, и председник стручног жирија, проф. др Радован Пејановић, док се проф. др Снежана Томашевић Тодоровић, управник Kлинике за медицинску рехабилитацију КЦВ, обратила присутнима у име награђених.

Овогодишњи добитници овог престижног признања су проф. др Зоран Гојковић, потпредседник Покрајинске Владе и покрајински секретар за здравство, др Едита Стокић, директор Клиничког центра Војводине, др Весна Туркулов, директор Инфективне клинике КЦВ, проф. др Снежана Томашевић Тодоровић, управник Kлинике за медицинску рехабилитацију КЦВ, Оливера Симовић, директор ПКС-РПК Јужнобачког управног округа, Владимир Гак, председник општине Инђија и други из света привбреде и предузетништва.