Покрајински секретар др Ненад Иванишевић у радној посети Општини Нова Црња

 

Нова Црња , 10. новембар 2020. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, боравио је данас у радној посети Општини Нова Црња. Приликом сусрета са председником Општине Нова Црња, Владимиром Бракусом, уз присуство сарадника, учесници су разматрали сва питања релевантна за наставак сарадње, као и планове и приоритете предвиђене за наредни период на пољима у оквиру ресора привреде, туризма и запошљавања.


Секретар Иванишевић је истакао да је од изузетног значаја размена искустава, знања, проблема и потреба јединица локалне самоуправе, како би се адекватно улагало у стратешке пројекте и подстакао развој привреде, али и опстанак туризма, уз очување породичних газдинстава и промоцију безбедног туризма, који је тренутно актуелан у Скандинавији.

Истакнуто је да ће Покрајински секретаријат за привреду и туризам креирати сопствене мере подршке уз континуално праћење мера и програма које ће спроводити Влада Републике Србије и ресорна министарства, са циљем да се активности у потпуности синхронизују, уз праћење искустава земаља у региону и Европске уније. Циљ је пружање подршке са посебним акцентом на област туризма и унапређење туристичких капацитета, не само у приватном сектору, већ и за пројекте локалних самоуправа, уз постојање могућности за успостављање јавно-приватног партнерства.

,,Два су разлога мог доласка, први је да саслушам шта су проблеми како би могли заједно да креирамо програме у које ће Секретаријат да уложи новац, а који ће у овом тешком времену да дају најбоље ефекте. У Новој Црњи постоје озбиљни потенцијали попут куће Ђуре Јакшића, каштела Нојхаузен, а поред свега још и термални извор који би могао бити генератор развоја туризма у целом региону”, рекао је секретар Иванишевић.

Данас је уприличен и сусрет покрајинског секретара са привредницима Општине Нова Црња, када су разматрани проблеми, актуелна ситуација, као и креирање мера које би на најбољи начин, ефикасно помогле привреди локалних самоуправа.

Покрајински секретар је посетио кућу Ђуре Јакшића, као и дворац Нојхаузен, који представљају бисер културно-уметничког наслеђа Нове Црње и њених насеља.

Делегација се састала и са члановима ловачког друштва у Ловачком дому „Јелен“, који се налази на самом путу од Нове Црње ка Српској Црњи чији се капацитети увећавају и унапређују из године у годину. Представљени су испланирани и потенцијални пројекти, што само по себи ћини ово здање веома значајним туристичким ресурсом Средњобанатског округа.