Иван Ђоковић на свечаности ,,Амбасадори добре услуге“: Организатор ,,Туристички свет“ поставља стандарде конкурентности и циљеве које сви у овој индустрији покушавају да досегну

Београд, 15. децембар 2017. – У хотелу ,,Crowne Plaza“ у Београду вечерас је обележено 11 година како је установљено престижно туристичко признање  ,,Амбасадори добре услуге“ у организацији часописа ,,Туристички свет“. Овом приликом додељена су јубиларна признања, као и ,,хотелијерски Оскар” за 2016. и 2017. годину.

Идеја организатора је да ово окупљање, које само по себи даје на значају учинку хотелске индустрије у туризму, у 2017. години постане традиционално. Оскар хотелијерства се додељује у десетак категорија и препознат је као ексклузивна ознака квалитета.

Овај догађај од изузетног значаја за развој области туризма, превасходно области хотелијерства, окупио је хотелијере и њихове пословне пријатеље, партнере и колеге из земље и иностранства, као и представнике републичких и покрајинских институција, локалних самоуправа,  медија и дипломатије.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, обратио се присутнима на самом почетку и учествовао у уручивању награда. ,,Атрактивност напег тржишта потврђује и чињеница да ће ускоро у Новом Саду бити отворен престижни хотел ,,Sheraton“, тачније да смо на листи туристичких дестинација. Поред Новог Сада, оно што највише привлачи туристе у Војводину су и четири препозната туристичка кластера – Суботица са Палићем, Вршачко виногорје, Вршац са Делиблатском пешчаром, Белом Црквом и језерима, Срем са Фрушком гором, Сремским Карловцима и Новим Садом, Горње Подунавље. Препознат је туристички раст и број посета и ноћења, а препознаје се атрактивност наших бања и стална тенденција раста“, рекао је потпредседник Ђоковић истакавши да је туризам стратешка грана за Покрајинску владу и програм Секретаријата, а да сам ,,Туристички свет“ боји туристичку индустрију Србије и окружења, постављајући стандарде конкурентности и циљеве које сви у овој индустрији покушавају да досегну.

Он је додао да ће почетком наредне године бити усвојен и стратешки документ – Програм развоја туризма – док је у плану и конкурс за инвестициона улагања у туризму Развојног фонда Војводине, намењен руралном туризму и туризму у сеоским домаћинствима.

Ђоковић је уручио и награду хотелу ,,Prezident“ из Новог Сада у категорији луксузних хотела ,,Luxury Hotel“, а за ,,Prezident“ ланац хотела у категорији ,,Luxury Brand“, дугогодишњој генералној менаџерки националног ланца, Ивони Боројевић, чиме се овај престижни новосадски хотел придружио најбољим светским хотелима.

Награда Амбасадобри добре услуге установљена је 2006. године од стране Редакције часописа ,,Туристички Свет”, првог часописа намењеног савременом хотелијерству и туризму уопште у Србији. На овај начин, охрабрили су друге да учине позитивне промене, додељујући награде најуспешнијима у хотелској индустрији, туризму и пратећој привреди у Србији и окружењу. Она није само предмет, већ гаранција квалитета производа и услуга, потврда да су постављени нови стандарди и концепти, али и да су остварени импозантни резултати у овом домену. Од 2008. године ово признање додељује се ,,као круна“ годишњег Форума хотелијера, у партнерству са Привредном комором Србије, а под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

У оквиру вечерашњег програма учешће су узели и помоћник министра, Рената Пинџо, и државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, доц. др Мирослав Кнежевић, оснивач и директор часописа ,,Туристички свет“ и директорка Форума хотелијера, Љиљана Реброња, емеритус Универзитета Сингидунум, проф. др Слободан Унковић, и други.