Жељко Двожак на обележавању декаде сусрета особа са дијабетесом у Сремским Карловцима

Сремски Карловци, 25. септембар 2015.Данас су у Сремским Карловцима одржани традиционални Сусрети особа са дијабетесом Војводине и Србије ,,Вук Врховац“. Десетим јубиларним сусретима присуствовао је помоћник покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова Жељко Двожак који се обратио присутнима рекавши да је Покрајинска влада кроз своје програме подржавала организације које делају у оквиру области социјалне и здравствене заштите и превенције болести, те да ће наставити и у будућности са подршком тих пројеката и манифестација.

,,Покрајинска влада подржава све оне организације које се баве превенцијом болести, попут дијабетеса, здравственом заштитом, као и пружањем помоћи оболелим особама и особама које захтевају негу. Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, као и Покрајински секретаријат за здравство су путем својих пројеката и програма у значајној мери помогли овим организацијама и удружењима чији је примарни задатак да се баве превентивом болести и помагањем пацијентима. Пружањем подршке њиховим општим активностима у појединим локалним самоуправама, потпомогнута је сфера предузетништва, тачније продавнице здраве хране. Покрајинска влада ће ту праксу наставити и у будућем раду“, истакао је ресорни помоћник за област привреде.

Овогодишње Сусрете организује Друштво за борбу против шећерне болести Општине Сремски Карловци у сарадњи са Савезом друштава Војводине за борбу против шећерне болести и Савезом друштава Србије за борбу против шећерне болести.

Учесници Сусрета ће имати прилику да посете знаменитости Сремских Карловаца, као и Петроварадинску тврђаву.