Zamenik Pavle Počuč na stručnoj tribini o zapošljavanju osoba sa invaliditetom

Novi Sad, 5. decembar 2019. – Stručna tribina povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, sa temom ,,Lideri osobe sa invaliditetom – mogućnosti za razvoj društvene zajednice”, održana je u Skupštini Grada Novog Sada, u organizaciji Klastera socijalnog preduzetništva Vojvodine KASPEV, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, obratio se prisutnima na samom početku.

„Pokrajinska vlada i resorni Sekretarijat su od prvog dana prepoznali značaj podrške i konkretne pomoći osobama sa invaliditetom u AP Vojvodini. Podsticajnim merama smo posebno istakli zapošljavanje osoba sa invaliditetom i ostalih ranjivih i teže zapošljivih kategorija,  kroz programe samozapošljavanja, novog zapošljavanja, kao i putem javnih radova, te socijalnom preduzetništvu i stručnim usavršavanjem, prekvalifikacijama i dokvalifikacijama. Kao rezultat podrške u poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom i njihovoj radnoj integraciji iz godine u godinu je evidentiran trend rasta zapošljavanja osoba sa invaliditetom u AP Vojvodini“, rekao je Počuč.

On je dodao da je značajno što su govornici na tribini eksperti iz ekonomije i prava, predstavnici udruženja i preduzeć koji su predstavili ekonomske i pravne aspekte u zaposlavanju osoba sa invaliditetom.

Teme o kojima su učesnici tribine diskutovali su zapošljavanje osoba sa invaliditetom, ekonomski aspekti socijalne ekonomije, nacrt Zakona o socijalnom preduzetništvu, te mogućnostima finansiranja socijalnog preduzetništva putem programa ,,Program korak po korak“.