Сусрет потпредседника Ивана Ђоковића и Њ.Е. амбасадора Туниса Сејф Алах Реџиба

Нови Сад, 11. мај 2018. – Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, састао се данас у Покрајинској влади са Њ.Е. амбасадором Туниса Сејф Алах Реџибом. Ово је значајан тренутак, с обзиром да је новопостављени амбасадор Туниса први пут у посети Аутономној покрајини Војводини.

Потпредседник Ђоковић је са амбасадором разговарао о могућностима за сарадњу на пољу привреде, предузетништва, али и туризма као привредне гране од обостраног интереса, с обзиром да је Тунис својевремено био једна од омиљених туристичких дестинација за многе туристе, укључујући и туристе из Србије, док се туристичко тржиште региона и Србије значајније отвара за туристе из северне Африке.

Амбасадор Сејф Алах Реџиб је овом приликом разговарао и о предстојећој посети министра туризма Туниса, који би такође посетио АП Војводину и коме би били представљени капацитети и потенцијали у области туристичке привреде и сарадње на међурегионалном нивоу.

Потпредседник је овом приликом позван на свечаност поводом Дана Африке, празник сећања на оснивање Организације афричког јединства, кровне организације народа овог континента, која се обележава 25. Маја, јер се од 1963. године сматра даном ослобођења и уједињења Африке у чију заједницу је тада приступило 30 земаља. Од 2002. године организација носи име Афричка унија.

Поред тога, Ђоковић је позван да буде део званичне делегације Републике Србије, која ће средином маја месеца, на челу са министром спољних послова Републике Србије, Ивицом Дачићем, боравити у Тунису. Својом одговорном спољном политиком, Србија одржава одличне политичке односе са афричким земљама, а предстојећа посета Тунису ће у многоме допринети и побољшању економских односа.