Zamenik mr Pavle Počuč na ,,Plandištanskom sajmu privrede, poljoprivrede i turizma 2018.“

Plandište, 27. april 2018. – U opštini Plandište se danas održava ,,Plandištanski sajam privrede, poljoprivrede i turizma 2018”, u organizaciji Udruženja za turističku promociju opštine Plandište ,,Plandijum”. Na ovogodišnjem sajmu, pored domaćih izlagača, učestvovaće i izlagači iz Danske, Austrije, Italije, Slovenije, Makedonije, Rumunije i Republike Srpske.

Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, prisustvovao je otvaranju Sajma, a potom učestvovao na panelu i govorio o programima podrške i podsticajnim merama Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam namenjenih socijalnom preduzetništvu i socijalnoj ekonomiji. 

U okviru panel diskusije, zamenik Počuč je predstavio koncept socijalne ekonomije u AP Vojvodini, trenutno stanje u ovoj oblasti, potencijale i aktivne mere podrške koje sprovodi Pokrajinska vlada i resorni Sekretarijat za privredu i turizam.

Poseban akcenat u prezentaciji stavljen je na socijalno agropreduzetnistvo u AP Vojvodini pri čemu je zamenik upoznao prisutne sa istraživanjem koje je sproveo u periodu od 2017. godine, a koje predstavlja održiv društveno ekonomski model koji podstiče zapošljavanje ranjivih socijalnih kategorija u ruralnim sredinama.