Посета Ивана Ђоковића Општини Сента и компанији „Tisza Automotive“

 

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, боравио је данас у званичној посети Општини Сента, где је са председником Рудолфом Цегледијем разговарао о унапређењу сарадње, о програмским активностима Секретаријата за 2017. годину и подстицајним мерама намењеним локалним самоуправама.

На састанку је било речи и о привредним околностима у тој локалној заједници, о проблемима и потребама Општине, комуналним инфраструктурним пројектима, као и о туристичким потенцијалима. Поред тога, разговарало се о реализованим европским пројектима, као и о ревитализацији индустрије у оквиру сенћанске индустријске зоне.

Потпредседник Ђоковић је посетио производни погон компаније „Tisza Automotive“, која има производну линију електричних каблова за потребе ауто-индустрије . Представљено му је пословање ове фабрике, која је од одтварања произвела око 900.000 сетова каблова.

Председник Општине Сента Рудолф Цегледи је рекао да Општина Сента као социјално одговорна локална самоуправа активно унапређује привредни амбијент, те да су први резултати већ видљиви, чему доприноси и перспективан погон ове фабрике. Поред отварања нових производних погона и линија, циљ Општине је и одрживост постојећих индустријских капацитета у оквиру индустријске зоне Сента и њихово проширење, што јесте логичан исход инвестиција.