Иван Ђоковић у радној посети Швајцарској: Сусрет са Извршним одбором Swiss Education Group-e у Монтроу

Нови Сад, 20. март 2018. – На прошлонедељном међународном Сајму запошљавања у Монтроу у Швајцарској, потпредседник Покрајинске владе и покрајинским секретаром за привреду и туризам, Иван Ђоковић, састао се са представницима Извршног одбора Swiss Education Group-e, која је организатор Сајма, и овом приликом разговарао о могућностима сарадње у наредном периоду. Swiss Education Group је водећи светски универзитет у области туризма и хотелијерства.

Генерални директор Swiss Education Group-e, Флорен Ронде (Florent Rondez), упознао је присутне са принципима и методологијом рада СЕГ групе, која обухвата најпрестижније светске факултете за менаџмент у хотелијерству, туризму и гастрономији. Разговор је текао у смеру међународне сарадње, као и система дуалног образовања у Швајцарској, с обзиром на његов директан утицај на незапосленост која је у Швајцарској тренутно свега 3,2 одсто. Директна повезаност поменутих факултета и светски познатих компанија, попут ,,Four Seasons“, ,,Marriott“, ,,UBS“, ,,Swiss International Airlines“, ,,Hublot“, ,,Tesla“, и других компанија са успешним пословањем на светском тржишту, посебно је заинтересовала учеснике сусрета.

Приликом своје посете, Ђоковић је обишао престижне факултете ,,Cesar Ritz Colleges“, ,,Swiss Hotel Management School“, као и ,,Hotel Institute Montreux“. На Женевском језеру, у оквиру ски комплекса ,,Zermatt“, уприличен је и сусрет са директором Швајцарске туристичке организације, Федериком Сомаруга (Federico Sommaruga), при чему је дискутовано о разради идеја на тему сарадње српских и швајцарских брендова у туризму.

У оквиру посете, сусретима је присуствовао и државни секретар у Министарству одрживог развоја и туризма Црне Горе, Дамир Давидовић, са којим је потпредседник Ђоковић разговарао о регионалним туристичким производима, њиховом креирању, промоцији и позивционирању на великим и удаљеним туристичким тржиштима.