Sekretar Ivanišević u poseti Opštini Bačka Palanka: okupimo se oko strateških projekata

 

Bačka Palanka, 22. decembar 2020. – Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, sa saradnicima, boravi danas u radnoj poseti Opštini Bačka Palanka, prilikom koje se sastao sa predsednikom Opštine, i predstavnicima opštinske uprave. Predsednik Opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, i sekretar Ivanišević, ovom prilikom su posetili kompaniju Browell d.o.o., Pašin-farm d.o.o, kao i kompaniju Dunavprevoz.

Razgovori su tekli u pravcu predstavljanja i definisanja podsticajnih mera Sekretarijata i mogućnosti za saradnju, udruživanje sredstava, kao i implementaciju i okupljanje oko projekata, prevashodno strateških i infrastrukturnih, od značaja za razvoj lokalne samouprave i sveukupan razvoj AP Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam je istakao činjenicu da se koncepti konkursa u predstojećoj godini, a koji su predviđeni za početak marta meseca, kreiraju, pored tradicionalnih administrativnih metoda i ,,osluškivanjem“ privrede, privrednika, turističkih poslenika, te potreba lokalnih samouprava.

Pored toga, jedna od osnovnih ideja Sekretarijata za privredu i turizam jeste ulaganje sredstava iz budžeta, koji je Sekretarijatu povećan za značajnih više od 60 odsto, i to u prioritetne, strateške, kapitalne projekte lokalnih samouprava, privrednika, kao i nastojanje da se sprovede revitalizacija projekta ,, Najbolje iz Vojvodine“, koji je davao poseban pečat u vidu oznake porekla i kvaliteta vojvođanskim proizvodima.

Sekretar Ivanišević je istakao i napore Opštine Bačka Palanka da sopstvenim sredstvima već godinama ulaže u oblast elektronskih komunikacija i mnogobrojne ključne projekte od značaja za lokal, a koji umnogome utiču na povećanje kvaliteta života stanovništva.

,,Cilj nam je da podržimo opštine kao što je Bačka Palanka, a to se odnosi i na telekomunikacije, da se objedini sve što je urađeno na teritoriji Opštine, kako bi se povećala i bezbednost i unapredili turistički potencijali besplatnim korišćenjem interneta. U narednoj godini ćemo više podržavati lokalne samouprave, u većoj meri nego što je to bio slučaj do sada. Pored telekomunikacija, privrede i turizma, sredstva će se usmeravati ka turističkim organizacijama, te revitalizaciji značajnih projekata.  Lokalnim turističkim organizacijama planiramo da opredelimo sredstva u domenu digitalnog marketinga i razvoja infrastrukture u skladu sa mogućnostima Sekretarijata“, rekao je dr Ivanišević.

On je dodao da se očekuju info dani po raspisivanju konkursa, u lokalnim samoupravama, po okruzima, a u skladu i sa merama prevencije širenja zaraznih bolesti, usled aktuelne krize, kada bi se gradovima i opštinama, privrednicima i turističkim radnicima predstavili svi javni konkursi, šta oni predstavljaju, njihov značaj i načini konkurisanja, kako bi se javnost što bolje informisala o radu Sekretarijata.

Sekretarijat će podržati i sve delatnosti koje generišu zapošljavanje većeg broja lica, dok je jedna od značajnih novina podrška građevinskoj industriji putem subvencionisanja repromaterijala, koji je proizveden na teritoriji Republike Srbije.