Potpredsednik Ivan Đoković: Obnova satnog mehanizma zvonika na Tvrđavi jeste obnova značajnog turističkog lokaliteta

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, sastao se danas sa predstavnicima Rotari kluba iz Novog Sada, koji su sproveli jednogodišnji projekat kompletne tehničke rekonstrukcije i osposobljavanja mehanizma zvonika čuvenog sata na Petrovaradinskoj tvrđavi – jedne od ključnih turističkih lokacija Grada Novog Sada. Cilj samog projekta je vraćanje nekadašnjih funkcija satu, kako bi ponovo njegov zvuk dozivao posetioce.

Predstavnici novosadskog Rotari kluba sa potpredsednikom Đokovićem i saradnicima iz Sekretarijata za privredu i turizam, razgovarali su o obeležavanju okončanja projekta, kada bi svečano bile dodeljene zahvalnice i plakete zaslužnim činiocima i pokroviteljima.

,,Dugujemo Rotari klubu Novog Sada, kao resorni Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, veliku zahvalnost što su sopstvenim sredstvima i sprovođenjem aktivnosti u okviru projekta automatizacije navijanja tri mehanizma zvonika na Petrovaradinskoj tvrđavi, obnovili značajan turistički lokalitet, po kom je Novi Sad prepoznatljiv. Nastojaćemo da pružimo pomoć i podršku u okviru organizacionih aktivnosti, u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i javno informisanje i Turističku organizaciju Grada Novog Sada“, rekao je Đoković, naglasivši da je predložen 27. septembar za dan održavanja priredbe, imajući u vidu činjenicu da se taj dan u svetu obeležava kao Svetski dan turizma, što čitavom događaju daje simboličnu notu.

Potpredsednik Đoković je naveo da će u narednom periodu biti upriličen i susret sa Lajošem Lukačijem, čovekom zaslužnim za navijanje i osposobljavanje samog sata, već punih 27 godina.

Članovi Rotari kluba Novi Sad kroz realizaciju humanitarnih projekata, dobrotvornih koncerata i predavanja, kao i vrhunskim profesionalizmom, postavljaju životne standarde sebi i svojim sugrađanima, i predstavljaju značajan činilac života u Gradu.