Počuč na Danima socijalnog preduzetništva u Novom Sadu: Razumevanje problema marginalizovanih kategorija dovodi do održivog biznis plana u socijalnom preduzetništvu

Novi Sad, 12. oktobar 2018. –  Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, učestvovao je na jučerašnjem otvaranju manifestacije ,,Dani socijalnog preduzetništva u Novom Sadu“ i tom prilikom govorio o društvenom preduzetništvu, tačnije o mogućnostima razvoja socijalne ekonomije u Srbiji i AP Vojvodini. Ova dvodnevna manifestacija se održava na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu, u organizaciji Klastera socijalnog preduzetništva Vojvodine – KASPEV.

Počuč je studente upoznao sa svim segmentima alternativne ekonomije, odnosno socijalnog preduzetnistva, o samoj definiciji, istorijatu, trenutnom stanju socijalnog preduzetništva u Srbiji, kao i o problemima koji nastaju i merama podrške i podsticaja namenjenim ovoj oblasti, definisanih od strane Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

„Nismo slučajno danas ovde na Ekonomskom fakultetu, jer upravo ste vi, studenti,  budući nosioci upravljanja socijalnim preduzećima, širom naše zemlje. Ukoliko posedujete senzibilitet ka ranjivim i marginalizovanim društvenim kategorijama, zasigurno imate održivu biznis ideju i želite da menjate društvo na bolje. Sve to jeste preduslov da postanete uspešni socijalni preduzetnici“, rekao je zamenik Počuč.