Zamenik mr Pavle Počuč na kopaoničkom Vinterfestu: Fokus na „Ukusima Vojvodine“

Novi Sad, 27. mart 2017. – Proteklog vikenda na Kopaoniku je okončan „Vinter fest“ (Winterfest Ski & Wine Festival) u okviru kog se održavao i Festival vina i gastronomije. Na ovaj način, prvi put je organizovana i promocija projekta ,,Ukusi Vojvodine”, koji ima za cilj brendiranje AP Vojvodine kao gastronomske regije. Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, učestvovao je na ovoj manifestaciji, značajnoj za turističku privredu Pokrajine.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je prepoznao značaj turizma kao izuzetno profitabilne i vitalne privredne grane koja je konstantno u usponu u AP Vojvodini, implementirajući strateške pravce u svoje podsticajne programe.

Zamenik Počuč je istakao da je pružanje podrške unapređenju turističke ponude sa ciljem povećanja broja turista, a samim tim i broja noćenja u Vojvodini, jedan od prioriteta sveopšteg privredno-ekonomskog razvoja i dodao da je Sekretarijat na tom polju spreman da pruži pomoć i podršku promociji i afirmaciji turističkih potencijala širom Vojvodine.

„Gastro i vinski turizam, na koji se nadovezuju po svom značaju i sadržini salašarski i ruralni turizam u AP Vojvodini, predstavljaju značajan, prepoznatljiv i tradicionalan turistički proizvod koji zaslužuje posebnu pažnju i podsticaje u cilju daljeg unapređenja turističke privrede, kako u zemlji, tako i u regionu“, rekao je mr Počuč.

Na konferenciji posvećenoj gastronomiji i vinu, pod nazivom „Ukusi Vojvodine“, u okviru panel diskusije čiji je učesnik bio zamenik mr Pavle Počuč, prisutni su imali priliku da se upoznaju sa podsticajnim merama koje je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam opredelio razvoju turizma u AP Vojvodini u tekućoj godini. Na koferenciji su predložene brojne zajedničke aktivnosti na polju jačanja javnog privatnog partnerstva, zajedničkog nastupa na sajmovima, klasterskog udruživanja, stručnih edukacija, a sve u cilju veće iskorišćenosti izvanrednih turističkih potencijala u AP Vojvodini.

„Vinterfest“ se održava poslednjeg vikenda marta, već četvrtu godinu na Kopaoniku. Ovaj jedinstveni festival okuplja zaljubljenike u zimske sportove, vino i gastronomiju. Festival okuplja vinare, kuvare i vlasnike najpoznatijih restorana u regionu, gastro-blogere, menadžere u hotelijerstvu, predstavnike ambasada u Beogradu, novinare, umetnike i poznate ličnosti, sa ciljem da se učesnici edukuju i upoznaju sa raznovrsnom vinskom i gastronomskom ponudom čitavog regiona.