Заменик Почуч на „HACCP дану отворених врата“ у Информативном центру за пословну стандардизацију и сертификацију – БСЦ

Нови Сад, 29. новембар 2018. – Заменик покрајинског секретара за привреду и туризам, мр Павле Почуч, обратио се на јавном скупу под називом „HACCP дан отворених врата у Информативном центру за пословну стандардизацију и сертификацију – БСЦ. Слоганом ,,људи су најважнији, БСЦ је реализовао скуп са циљем да се истакне значај улоге HACCP систем администратора у процесу производње, прераде и дистрибуције хране. 

Заменик Почуч је овом приликом истакао да је, од самог оснивања 2009. године, БСЦ Информативни центар испунио своју мисију и оправдао очекивања.

,,Преко 100 предузећа у АП Војводини је сертификовано, едуковано и обучено за ефикасан и конкурентан наступ на тржишту Европске уније и на осталим светским тржиштима, а у складу са највишим HACCP стандардима. Учинак Центра на евидентан пораст извоза производа на страна тржишта кроз систем усклађивања стандарда и издавања сертификата је од огромнног значаја за привредни раст у АП Војводини и читавој земљи, посебно у прехрамбеној индустрији“, рекао је Почуч, додавши да ће Центар засигурно наставити успешан низ активности на пољу имплементације и примене највиших светских стандарда који ће становништву обезбедити здраву исхрану, а компанијама већу конкурентност и извоз на инострана тржишта.

Након презентација еминентних стручњака из ове области, отворена је и дискусија на којој су се подробније анализирале актуелне информације из области безбедности хране и унапређења пословања.

заменик покрајинског секретара мр Павле Почуч и директорица БСЦ-а Марија Вујаковић