Ђоковић о значају предстојеће гастрономске манифестације ,,Food Talk 2018″ и учешћа на ,,Fancy Food Show New York“


Нови Сад, 24. април 2018. – Компанија ,,Color Media Communications“ из Новог Сада органзовала је данас је у новосадском хотелу Шератон, конференција за медије посвећену промоцији шесте по реду гастрономске манифестације ,,Food Talk 2018″ и предстојеће глобалне сајамске манифестације ,,Fancy Food Show New York“.

Гости промоције били су припадници дипломатског кора, јавне личности, медијске куће, новинске агенције, фуд блогери и многи други.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, отворио је конференцију и тим поводом истакао значај ових манифестација, од изузетног значаја како за привреду, тако и за област туризма Републике Србије и АП Војводине.

,,Један од највећих светских брендова Sheraton у Новом Саду потврђује да смо заиста туристичка дестинација, препознати као престоница културе и седиште највећих европских фестивала. Међу највећим туристичким атракцијама јесу гастрономија, винарство и у корелацији са гостопримством наших људи, доприносе обогаћивању културе и унапређењу сарадње на свим нивоима власти и међу привредницима у овој области. Ово је место састајања туристичке привреде, произвођача из области агроиндустрије и винарства“, рекао је Ђоковић.

Овом приликом представљено је девет учесника манифестације у Њујорку, од којих је више од половине реномираних произвођача специфичне, нутритивно обогаћење и безглутенске хране са територије Војводине. Ово је веома значајна вест, с обзиром да ће српски произвођачи хране први пут након десет година наступити на једној од најпрестижнијих глобалних гастрономских манифестација која се у овом америчком граду одржава од 30. јуна до 2. јула 2018. године.

Овогодишњи ,,Food Talk 2018″ биће одржан 8. јуна ове године у просторијама хотела Шератон у Новом Саду.