Đoković na Konferenciji ,,Izvori finansiranja u 2019.“: Ključ je u boljoj informisanosti i efikasnijem usmeravanju novca poreskih obveznika

 

Novi Sad, 6. mart 2019. – Konferencija pod nazivom ,,Izvori finansiranja u 2019. godini”,okupila je danas u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu veliki broj učesnika koji su prevashodno zainteresovani za koncepte podrške i podsticajne mere namenjene mikro i malim privrednim subjektima i startap preduzećima.

Osvrćući se na pravce razvoja privrede, strateške dokumente i akcione planove kojima bi se mogao sprečiti depopulacija naše zemlje, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, istakao je da je svrha ovakvih skupova definisanje gorućih problema.

,,Upravo je iz Vojvodine, tačnije Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta potekla inicijativa ka Republici da se hitno oformi komisija na republičkom nivou koja bi trebalo da predloži mere za sprečavanje migracija, ali i za povećanje nataliteta i stvaranje boljeg ambijenta za život. Prevashodno je potrebno iznaći mere koje bi usmerili ka mladim obrazovanim ljudima. Sekretarijat se već svojim konkursima, pogotovo iz domena socijalne, kreativne ekonomije, ženskog i inovativnog preduzetništva, zapošljavanje kroz posebno profilisan program sa Nacionalnom službom z azapošljavanje, upustio u ovakav koncept podrške“, rekao je Đoković, dodavši da se Sekretarijat usmerava ka visokokvalifikovanom mlađem i teže zapošljivom kadru.

Učestvujući i u okviru prve panel diskusuje o pravcima razvoja privrede, on je naveo da kroz treću godinu ovakvih mera i dodele subvencija se postiže opipljiv i merljiv  rezultat.

,,Misija i vizija ovog skupa je zasigurno razmena informacija kroz diskusiju, kako bi što bolje, kao donosioci odluka, prepoznali probleme i kako da novac poreskih obveznika na efikasniji način usmerimo kako bi zadržali ljude u zemlji, ali i kako bi im omogućili da rasterećeni sa novom likvidnošću, novim novcem, omogućimo da se dalje razvijaju i razvijaju nove privredne cikluse. Ovo utiče na zapošljavanje i podizanje opšteg životnog standarda, kulture i podizanje kapaciteta kako lokalnih samouprava, tako i pokrajine i republike. Ključna reč je entuzijazam, kako organizatora, tako i učesnika“, rekao je Đoković.

Organizatori ovog i niza sličnih privrednih događaja, poput ,, Business Cafe-a“ i Novosadskog noćnog bazara, agencija za brendiranje i savetovanje malih proizvođača ,,Best Brand Friendly“ i NVO ,,Putevima preduzetništva“ imaju zajedničku viziju i cilj koncepta rada. Naime, organizatori nastoje da okupe preduzetnike različitih delatnosti i u različitim periodima razvoja svojih poslova, kako bi preneli znanja, iskustva i predstavili sopstveni razvojni put drugima, posebno onima koji teže da se odvaže na samostalni preduzetnički poduhvat.

Organizatorka Marija Radojčić naglašava da, s obzirom na interaktivan koncept ovog okupljanja, rađaju se velike mogućnosti za međusobno povezivanje, umrežavanje, jačanje postojeće saradnje i ugovaranje poslova.