Sekretar Ivanišević o intenzivnijoj podršci unapređenju i razvoju turizma prilikom radne posete Opštini Inđija: spremni su brojni projekti

Inđija, 4. februar 2021. – Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, boravio je u radnoj poseti Opštini Inđija i tom prilikom se sastao sa predsednikom opštine, Vladimirom Gakom, direktorom Turističke organizacije Inđija, Milanom Bogojevićem, a u prisustvu brojnih saradnika.

U razgovoru sa predsednikom Gakom, istaknuta je činjenica da su značajna sredstva uložena u razvoj  ove opštine, na mnogim poljima, a razgovaralo se, pritom, i o privrednim i turističkim potencijalima, kao i o do sada realizovanim projektima i projektima koji se trenutno sprovode i realizuju.

Pokrajinski sekretar Ivanišević je rekao da je Sekretarijat je spreman da kroz opštinsku Turističku organizaciju uloži sredstva u podizanje vidljivosti turističkih potencijala, te da je jedna od ideja i da se ulože značajna sredstva u digitalni marketing i tako pomogne turistička organizacija da se što bolje predstavi na tržištu sa svim potencijalima koje Inđija ima, a, kako ističe, ima ih mnogo. On je pored toga dodao da je plan da se sredtsva uložena u Inđiju znatno uvećaju, u narednom periodu, a kroz različite projekte opštine.

,,Jedan od razloga posete Inđiji, jeste podrška u svim poduhvatima ove opštine. Danas razgovaramo i o privredi i o turizmu, a mislim da se u ovu opštinu može uložiti najmanje dvostruko više u odnosu na sredstva uložena u prethodnom mandatu. Kada raspišemo konkurse jedan od info dana koje predviđamo će biti u Inđiji, pri čemu očekujemo da lokalna samouprava bude ta koja će nama pomoći prilikom odabira pravih projekata. Pre svega, naša je namera da kroz aktivnosti Sekretarijata doprinesemo razvoju lokalnih samouprava. Spremni smo da uložimo sredstva u podizanje vidljivosti turističkih potencijala vojvodine, uz pomoć lokalnih samouprava i lokalnih turističkih organizacija, kao značajnih partnera u ovom poduhvatu“, rekao je Ivanišević.

Predsednik Opštine Gak se nadovezao da će Inđija biti spremna da konkuriše na javne konkurse Sekretarijata, koji se realizuju kroz podsticajne mere definisane u 2021. godini, te da će biti potrebna finansijska podrška za realizaciju brojnih ideja, prevashodno sa ciljem razvoja turizma. Gak je dodao i da je projekat izgradnje Keltskog naselja u Inđiji veoma interesantan i jedinstven na ovim prostorima, istakavši da upravo taj projekat predstavlja apsolutni prioritet Opštine Inđija u narednom periodu.

Direktor Turističke organizacije opštine Inđija, Milan Bogojević, pohvalio je sistemski pristup razvoju turizma, navodeći podatak da su ovogodišnja sredstva namenjena Keltskom naselju jednaka osmogodišnjim uloženim sredstvima, što je jasan pokazatelj koliko se promenio odnos viših instanci prema razvoju turizma.

Nakon posete Opštini Inđija i Turističkoj organizaciji opštine Inđija, sekretar Ivanišević je sa delegacijom obišao radove na izgradnji Keltskog naselja, koji predstavlja značajan kulturno-istorijski, ali i turistički resurs ove opštine. Naposletku, delegacija je posetila jedno od najaktivnijih seosko turističkih domaćinstava na teritoriji Opštine Inđija i u Sremskom okrugu, tačnije gazdinstvo ,,Banstolka“, Mirjane Hemun, u vikend naselju Banstol.