Потпредседник Иван Ђоковић састао се са представницима Привредне коморе Војводине и регионалних привредних комора

На данашњем састанку, учесници су имали прилику да изнесу своје ставове, предлоге и закључке, као и проблеме и препреке са којима се суочавају, како би се формирала заједничка стратегија деловања у наредном периоду.

,,Потребно је увести праксу одржавања радних састанака са представницима регионалних привредних комора и Привредном комором Војводине како би се разматрале актуелне теме, дефинисали стратешки циљеви и исти спроводили, како у коморама, тако и у оквиру пословних процеса Секретаријата. Веома је важно заједнички установити модалитете промовисања туристичке привреде, регулисати сиву зону и јасно дефинисати подстицајне мере, посебно у погледу start-up компанија и запошљавања.“, рекао је Ђоковић.

Потпредседник Ђоковић је овом приликом оценио да је целисходна размена идеја, искустава и информација између регионалних привредних комора са Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам, те да је укључење шире стручне јавности у јавне расправе, кључно за дефинисање подстицајних мера које ће ићи у прилог привредном развоју у Војводини.