Потпредседник Иван Ђоковић на отварању кинеског трговинског центра у Кикинди – нова инвестиција НР Кине у Војводини

Кикинда, 20. јун 2017. – Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, учествовао је данас на свечаном отварању новог трговинског центра ,,Asia Shopping Centre“ у Кикинди, нове инвестиције Народне Републике Кине на територији АП Војводине. Ђоковић је са кинеским инвеститорима, представницима Градске управе Кикинде и амбасаде НР Кине у Републици Србији, пресекао црвену врпцу која означава почетак новог пословног подухвата на територији овог банатског града.

Кикиндски новоотворени кинески трговински центар један је од највећих и се простире на преко 3.000 квадратних метара, у чије је опремање уложено више од три милиона евра. Отварању су присуствовали представници Амбасаде Кине у Србији, Покрајинске Владе, Градске управе Кикинда, као и велики број привредника.

Приликом отварања, потпредседник Иван Ђоковић је истакао да је отварање овог импозантног трговинског центра у Кикинди резултат одличних односа домаћих и кинеских привредника.

,,Ово је један од пројеката који је реализован, а постоји још много који би ускоро требало да се привреду крају. Власник би требало ускоро да објекат прошири, а самим тим запосли још радника. Кинези су препознали Србију и Војводину као значајног спољнотрговинског партнера“, истакао је Ђоковић, додавши да је овај инвестициони подухват само једна у низу инвестиција која ће донети капитал и на тај начин помоћи трговину и отварање нових радних места у Војводини.

У новом кинеском трговинском центру тренутно је ангажовано 30 радника, а проширењем капацитета биће упослено још 20.