Иван Ђоковић на пословном форуму предузетника ,,Мој бизнис у глобалном селу“

 

Нови Сад, 13. децембар 2018. – Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, обратио се учесницима бизнис форума предузетника под називом „Мој бизнис у глобалном селу“, који организује Трг предузетништа и Војвођански пројектни центар.

Потпредседник Ђоковић је овом приликом нагласио да ће Покрајински секретаријат за привреду и туризам ове, али и наредне године, додељивати субвенције за креативну економију, женско, иновативно и социјално предузетништво.

,,Мали произвођачи, не само традиционалних производа, већ и сви они који улазе у нови пословни модел и ризик, морају бити подржани од стране покрајине и републике. Данас смо се окупили да их саслушамо и спознамо на који начин можемо да помогнемо како би се њихова производња иновирала, да се додатно едукују, уз менторинг, мониторинг од стране релевантних образовних институција, али и оних које својом привредном праксом могу да употпуне њихово пословање. Својим мерама морамо обезбедити бесповратна средства за покретање сопствене пословне идеје, али и надзор како би ишли у корак са светским трендовима“, рекао је Ђоковић.

Ђоковић наводи и да је Војводина регија која јесте носећи привредни и пољопривредни фактор, те да мора да базира и туризам, здравство, културу и све друге привредне гране и њихову комерцијализацију на пољопривредним произвођачима и малом уметничком производном занатству. Он додаје да Секретаријат за привреду и туризам даје додатне субвенције за сертификацију и стандардизацију производа и укупног процеса производње и корпоративних принципа фирми које би се могле класификовати као предузећа са светским реномеом.

,,Простор и шанса за даљи развој привреде јесу да се нова радна места, подизање укупног нивоа индустријске и друге производње, остваре управо у сегменту најбројнијих привредних субјеката, а то су микро и мала предузећа и предузетници“, рекао је Ђоковић.

Организаторка Марија Радојичић истиче да је циљ Форума да предузетнице и предузетници који теже да њихово пословање прерасте у већи пословни подухват, присуством и активним учешћем на конференцији усвоје поједине алате како да дефинишу, развију и реализују своју пословну идеју, зарад испуњења својих пословних циљева.