Promocija magazina ,,HELLO! TRAVEL: VOJVODINA” – sinergija bogatstva Vojvodine – na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Beograd, 23. februar 2018. – Danas je u okviru izložbenog prostora Turističke organizacije Vojvodine, u hali 4 Beogradskog sajma, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, govorio je na promociji luksuznog dvojezičnog izdanja magazina “HELLO! TRAVEL: VOJVODINA”.

U ovom izdanju su sadržane destinacije i mikrolokacije AP Vojvodine, sa izuzetnim turističkim potencijalom, uz gastronomske, tradicionalne, folklorne, te kulturno-istorijske osobenosti Vojvodine kao multikulturalne, multietničke i multikonfesionalne regije.

Đoković je istakao da impozantno izdanje novog broja magazina ,,HELLO! TRAVEL: VOJVODINA”, na 244 stranice, plod zalaganja i rada Color Media Group, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Turističke organizacije Vojvodine i turističkih organizacija lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine.

,,Uvrstiti čitavu Vojvodinu, sa 45 lokalnih samouprava, sa preko 800 manifestacija, hiljade turističkih atrakcija, potom objasniti sve osobenosti tekstovima na adekvatan način, pogoditi ciljne grupe, uporedo prevesti sve na engleski jezik, jeste veoma kompleksan posao koji je izrodio i jedno reprezentativno istrijsko izdanje, koje nosi pečat svih učesnika“, rekao je Đoković.

Potpredsednik je izrazio nadu da će u narednom periodu, kako kroz manifestacije, tako i novu, usko specijalozovanu ediciju koja bi trebalo da obuhvate određene destinacije i lokacije, HELLO! TRAVEL nastaviti sa dobro trasiranim putem.

On je ovom prilikom obavestio prisutne da je okončana izrada strateškog dokumenta Program razvoja turizma Vojvodine, koji će nakon usvajanja na sednici vlade AP Vojvodine biti i promovisan. Na taj način će AP Vojvodina u domenu turizma imati strateški utvrđen put kojim će se dalje kretati aktivnosti u turizmu.

Podsetimo da je prethodnog dana, potpredsedik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, učestvovao na otvaranju 9. Međunarodnog sajma vina ,,BeoWine“, u okviru 40. Međunarodnog sajma turizma, u prisustvu brojnih gostiju iz zemlje i regiona na izložbenom prostoru Sekretarijata u hali 3 Beogradskog sajma, i učestvovao u uručenju nagrada pobednicima takmičenja „Beowine Challenge Cup “.

Nazdravljajući prisutnima, on je naglasio da ne bi bilo ratova, mirovnih sporazuma, velikih ljubavi i svađa, umetničkih i književnih dela, da nema vinske čaše.

,,Evidentno je da su vinarstvo i vinogradarstvo u Srbiji i AP Vojvodini za nepune dve decenije zauzeli značajno mesto na svetskoj vinskoj mapi, što potvrđuju zlatni i srebrni dekanteri sa sajmova u Londonu, Beču i drugih prestižnih takmičenja. U našoj zemlji, pogotovo u Vojvodini, to je atraktivni mehanizam koji bi trebalo da se multiplicira na celo društvo i privredu, na stare umetničke zanate, na tradicionalne proizvođače hrane, gastronomiju, ugostiteljstvo i turizam uopšte. On diže ukupni kultikulturološki milje društva i zajednice, okrećući nas od piva, špricera i rakije, ka drugačijoj kulturi, na koju se nadovezuje i muzika, umetnost, a odražava se i na sveobuhvatnu reputaciju Vojvodine i Srbije“, rekao je Đoković, dodavši da čašu u ruci drži u čast vinara, vinogradara i njihovih porodica, te da poštovaoci vina, ne znaju koliko je truda, ulaganja i odricanja uloženo tokom procesa proizvodnje vina, pa sve do stola gde nastoji da zadovolji sve ukuse i obogati sva čula konzumenta.