Poseta Ivana Đokovića Opštini Senta i kompaniji „Tisza Automotive”

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, boravio je danas u zvaničnoj poseti Opštini Senta, gde je sa predsednikom Rudolfom Cegledijem razgovarao o unapređenju saradnje, o programskim aktivnostima Sekretarijata za 2017. godinu i podsticajnim merama namenjenim lokalnim samoupravama.

Na sastanku je bilo reči i o privrednim okolnostima u toj lokalnoj zajednici, o problemima i potrebama Opštine, komunalnim infrastrukturnim projektima, kao i o turističkim potencijalima. Pored toga, razgovaralo se o realizovanim evropskim projektima, kao i o revitalizaciji industrije u okviru senćanske industrijske zone.

Potpredsednik Đoković je posetio proizvodni pogon kompanije „Tisza Automotive”, koja ima proizvodnu liniju električnih kablova za potrebe auto-industrije . Predstavljeno mu je poslovanje ove fabrike, koja je od odtvaranja proizvela oko 900.000 setova kablova.

Predsednik Opštine Senta Rudolf Cegledi je rekao da Opština Senta kao socijalno odgovorna lokalna samouprava aktivno unapređuje privredni ambijent, te da su prvi rezultati već vidljivi, čemu doprinosi i perspektivan pogon ove fabrike. Pored otvaranja novih proizvodnih pogona i linija, cilj Opštine je i održivost postojećih industrijskih kapaciteta u okviru industrijske zone Senta i njihovo proširenje, što jeste logičan ishod investicija.