Otvoren XII Sajam privrede ,,Divan je privredni Srem” u Novoj Pazovi

Stara Pazova, 27. septembar 2018. – Sajam privrede koji je po dvanaesti put organizovan u staropazovačkoj opštini, tačnije u Novoj Pazovi, na kompleksu bazena, svečano je otvorio zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč,  koji je tom prilikom naglasio da je Opština Stara Pazova jedna od najrazvijenijih u Srbiji kada je privredni razvoj u pitanju i privlačenje investicija, ali i briga o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

,,Zadovoljan sam što smo danas okupili na ovako lepom mestu i zajedničkom zadatku da damo svoj doprinos unapređenju privrednog ambijenta Srema, Vojvodine i Srbije. Nije uzalud slogan „Divan je privredni Srem“, a divna je i naša Vojvodina i Srbija koji se diče ovakvim primerima kakva je Opština Stara Pazova koja je kroz koncept javno-privatnog partnerstva omogućila izvanredne rezultate i s pravom nosi epitet jedne od najrazvijenijih u Srbiji”, rekao je zamenik Počuč, istakavši da je ova opština ima još jednu značajnu manifestaciju – Sajam zapošljavanja, uz pomoć koga je uspela da stopu nezaposlenosti svede na samo 2,5 odsto.

Počuč ističe da u ovoj Opštini posluje 1.200 preduzeća (90 stranih firmi) u 4 industrijske zone od 1.500 hektara, sa 3.000 preduzetničkih radnji, 4.000 poljoprivrednih gazdinstava.
,,Ovakve sajamske manifestacije su izvanredna prilika za izlagače, kojih je ove godine 150, da predstave javnosti  svoju široku lepezu proizvoda i usluga kao i da se uspostave novi poslovni kontakti. Pokrajinska vlada i resorni Sekretarijat za privredu i turizam će, kao i do sada, pružati podršku organizacijama privrednih sajmova u AP Vojvodini”, rekao je zamenik Počuč.

Organizatori Sajma pod nazivom „Divan je privredni Srem“, su Opština Stara Pazova i Regionalna privredna komora Srema, a učesnicima se tim povodom obratila i savetnica direktora Privredne komore Srbije, Nermina Ljubović, koja je pozvala privrednike da što više koriste ono što mogu da im pruže Privredna komora Srbije i Srema i naglasila da je Stara Pazova bila i ostala primer kako lokalni preduzetnički duh može biti prepoznatljiv i doprineti privrednom razvoju i privlačenju investicija.