Ivan Đoković na poslovnom forumu preduzetnika ,,Moj biznis u globalnom selu“

 

Novi Sad, 13. decembar 2018. – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, obratio se učesnicima biznis foruma preduzetnika pod nazivom „Moj biznis u globalnom selu“, koji organizuje Trg preduzetništa i Vojvođanski projektni centar.

Potpredsednik Đoković je ovom prilikom naglasio da će Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam ove, ali i naredne godine, dodeljivati subvencije za kreativnu ekonomiju, žensko, inovativno i socijalno preduzetništvo.

,,Mali proizvođači, ne samo tradicionalnih proizvoda, već i svi oni koji ulaze u novi poslovni model i rizik, moraju biti podržani od strane pokrajine i republike. Danas smo se okupili da ih saslušamo i spoznamo na koji način možemo da pomognemo kako bi se njihova proizvodnja inovirala, da se dodatno edukuju, uz mentoring, monitoring od strane relevantnih obrazovnih institucija, ali i onih koje svojom privrednom praksom mogu da upotpune njihovo poslovanje. Svojim merama moramo obezbediti bespovratna sredstva za pokretanje sopstvene poslovne ideje, ali i nadzor kako bi išli u korak sa svetskim trendovima“, rekao je Đoković.

Đoković navodi i da je Vojvodina regija koja jeste noseći privredni i poljoprivredni faktor, te da mora da bazira i turizam, zdravstvo, kulturu i sve druge privredne grane i njihovu komercijalizaciju na poljoprivrednim proizvođačima i malom umetničkom proizvodnom zanatstvu. On dodaje da Sekretarijat za privredu i turizam daje dodatne subvencije za sertifikaciju i standardizaciju proizvoda i ukupnog procesa proizvodnje i korporativnih principa firmi koje bi se mogle klasifikovati kao preduzeća sa svetskim renomeom.

,,Prostor i šansa za dalji razvoj privrede jesu da se nova radna mesta, podizanje ukupnog nivoa industrijske i druge proizvodnje, ostvare upravo u segmentu najbrojnijih privrednih subjekata, a to su mikro i mala preduzeća i preduzetnici“, rekao je Đoković.

Organizatorka Marija Radojičić ističe da je cilj Foruma da preduzetnice i preduzetnici koji teže da njihovo poslovanje preraste u veći poslovni poduhvat, prisustvom i aktivnim učešćem na konferenciji usvoje pojedine alate kako da definišu, razviju i realizuju svoju poslovnu ideju, zarad ispunjenja svojih poslovnih ciljeva.