Đoković o značaju predstojeće gastronomske manifestacije ,,Food Talk 2018″ i učešća na ,,Fancy Food Show New York“

Novi Sad, 24. april 2018. – Kompanija ,,Color Media Communications“ iz Novog Sada organzovala je danas je u novosadskom hotelu Šeraton, konferencija za medije posvećenu promociji šeste po redu gastronomske manifestacije ,,Food Talk 2018″ i predstojeće globalne sajamske manifestacije ,,Fancy Food Show New York“. 

Gosti promocije bili su pripadnici diplomatskog kora, javne ličnosti, medijske kuće, novinske agencije, fud blogeri i mnogi drugi.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, otvorio je konferenciju i tim povodom istakao značaj ovih manifestacija, od izuzetnog značaja kako za privredu, tako i za oblast turizma Republike Srbije i AP Vojvodine.

,,Jedan od najvećih svetskih brendova Sheraton u Novom Sadu potvrđuje da smo zaista turistička destinacija, prepoznati kao prestonica kulture i sedište najvećih evropskih festivala. Među najvećim turističkim atrakcijama jesu gastronomija, vinarstvo i u korelaciji sa gostoprimstvom naših ljudi, doprinose obogaćivanju kulture i unapređenju saradnje na svim nivoima vlasti i među privrednicima u ovoj oblasti. Ovo je mesto sastajanja turističke privrede, proizvođača iz oblasti agroindustrije i vinarstva“, rekao je Đoković.

Ovom prilikom predstavljeno je devet učesnika manifestacije u Njujorku, od kojih je više od polovine renomiranih proizvođača specifične, nutritivno obogaćenje i bezglutenske hrane sa teritorije Vojvodine. Ovo je veoma značajna vest, s obzirom da će srpski proizvođači hrane prvi put nakon deset godina nastupiti na jednoj od najprestižnijih globalnih gastronomskih manifestacija koja se u ovom američkom gradu održava od 30. juna do 2. jula 2018. godine.

Ovogodišnji ,,Food Talk 2018″ biće održan 8. juna ove godine u prostorijama hotela Šeraton u Novom Sadu.