Delegacija Pokrajinske vlade u poseti sestrinskoj kineskoj pokrajini Guangdong

Delegacija Pokrajinske vlade Autonomne pokrajine Vojvodine boraviće u radnoj poseti NR Kini, tačnije sestrinskoj pokrajini Guangdong u gradu Guangdžou, gde se u periodu od 23. do 25. februara 2017. godine, održava Međunarodni sajam turističke berze (Guangzhou International Travel Fair 2017 for Travel & Tourism – GITF 2017). Na čelu delegacije je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, a na pomenutom sjamu će se predstaviti i Turistička organizacija Vojvodine na čelu sa direktoricom dr Natašom Pavlović.

Prilikom posete, koja ima za cilj unapređenje i učvršćivanje odnosa dveju pokrajina, te razmenu iskustava u pogledu investicija, privrednih i turističkih potencijala, delegacija Pokrajinske vlade će se sastati sa viceguvernerom i zvaničnicima pokrajine Guangdong, predstavnicima Privredne komore Guangdonga, kao i sa predstavnicima turističke administracije ove pokrajine. Potpredsednik Pokrajinske vlade sa delegacijom obići će i izložbeni prostor AP Vojvodine na Sajmu u Guangdžou.

Turistička organizacija Vojvodine će na ovogodišnjem Sajmu turističke berze zastupati turističku ponudu Pokrajine i predstaviti je u okviru serije poslovnih B2B sastanaka sa turističkim agencijama, turoperatorima i ostalim pružaocima turističkih usluga, kojih je na ovom sajmu prijavljeno iz oko 45 zemalja. Izlagači turističke ponude dolaze iz najrazličitijih regiona i oblasti širom sveta i nastojaće da na rastućem tržištu istočne Kine, što podrobnije predstave najnovije turističke brendove i proizvode, kao i pakete usluga koje će korisnicima biti od ove godine stavljene na raspolaganje.

Kao jedan od najuticajnijih međunarodnih B2B sajmova fokusiran na putovanja u i van zemlje, kao i konferencijski i izložbeni turizam, GITF uživa sve veću pažnju i ugled turističke berze i turističke industrije, prepoznat kao ,,kapija u svet“ opsežnog kineskog tržišta na šarolika međunarodna tržišta, s obzirom da je sama pokrajina Guangdong najveće kinesko izvorno tržište za oblast turizma.