Посета Ивана Ђоковића немачкој компанији ,,DAD Dräxlmaier Automotive“ у Зрењанину

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, посетио је јуче немачку компанију ,,DAD Dräxlmaier Automotive д.о.о.“ у Зрењанину, где је са представницима управе обишао производне хале и производни погон. Представљању компаније присуствовао је и помоћник покрајинског секретара за област привреде, Бранислав Бандић.

Компанија ,,DAD Dräxlmaier Automotive д.о.о.“ са седиштем у Зрењанину и логистичком испоставом у Крагујевцу, бави се производњом кабловских снопова за аутомобилску индустрију, као и производњом електричне и електронске опреме за моторна возила.

Поред чињенице да ова немачка компанија у АП Војводини запошљава 1.500 људи, потпредседник Иван Ђоковић је навео да плате и доприносе за запослене компанија обезбеђује на време и има одређен степен кретања запослених у зависности од тога да ли се поједини модели производе.

,,План компаније Дрекслмајер у Зрењанину је да у наредне две године инвестира износ између 12 и 18 милиона евра и запосли од 800 до 1.200 лица. У том подухвату су имали помоћ Републике Србије. Препознајемо њихов потенцијал и као Покрајинска влада и Секретаријат, јер имају капацитет да ангажују нову радну снагу и тако утичу на решавање проблема незапослености“, рекао је Ђоковић, и овом приликом изразио спремност да се из буџета за наредну годину издвоје средства са којима ће им се пружити подршка, а све у складу са програмским опредељењима и могућностима на нивоу Покрајинске владе и Секретаријата.