Секретар Иванишевић о интензивнијој подршци унапређењу и развоју туризма приликом радне посете Општини Инђија: спремни су бројни пројекти

Инђија, 4. фебруар 2021. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, боравио је у радној посети Општини Инђија и том приликом се састао са председником општине, Владимиром Гаком, директором Туристичке организације Инђија, Миланом Богојевићем, а у присуству бројних сарадника.

У разговору са председником Гаком, истакнута је чињеница да су значајна средства уложена у развој  ове општине, на многим пољима, а разговарало се, притом, и о привредним и туристичким потенцијалима, као и о до сада реализованим пројектима и пројектима који се тренутно спроводе и реализују.

Покрајински секретар Иванишевић је рекао да је Секретаријат је спреман да кроз општинску Туристичку организацију уложи средства у подизање видљивости туристичких потенцијала, те да је једна од идеја и да се уложе значајна средства у дигитални маркетинг и тако помогне туристичка организација да се што боље представи на тржишту са свим потенцијалима које Инђија има, а, како истиче, има их много. Он је поред тога додао да је план да се средтсва уложена у Инђију знатно увећају, у наредном периоду, а кроз различите пројекте општине.

,,Један од разлога посете Инђији, јесте подршка у свим подухватима ове општине. Данас разговарамо и о привреди и о туризму, а мислим да се у ову општину може уложити најмање двоструко више у односу на средства уложена у претходном мандату. Када распишемо конкурсе један од инфо дана које предвиђамо ће бити у Инђији, при чему очекујемо да локална самоуправа буде та која ће нама помоћи приликом одабира правих пројеката. Пре свега, наша је намера да кроз активности Секретаријата допринесемо развоју локалних самоуправа. Спремни смо да уложимо средства у подизање видљивости туристичких потенцијала војводине, уз помоћ локалних самоуправа и локалних туристичких организација, као значајних партнера у овом подухвату“, рекао је Иванишевић.

Председник Општине Гак се надовезао да ће Инђија бити спремна да конкурише на јавне конкурсе Секретаријата, који се реализују кроз подстицајне мере дефинисане у 2021. години, те да ће бити потребна финансијска подршка за реализацију бројних идеја, превасходно са циљем развоја туризма. Гак је додао и да је пројекат изградње Келтског насеља у Инђији веома интересантан и јединствен на овим просторима, истакавши да управо тај пројекат представља апсолутни приоритет Општине Инђија у наредном периоду.

Директор Туристичке организације општине Инђија, Милан Богојевић, похвалио је системски приступ развоју туризма, наводећи податак да су овогодишња средства намењена Келтском насељу једнака осмогодишњим уложеним средствима, што је јасан показатељ колико се променио однос виших инстанци према развоју туризма.

Након посете Општини Инђија и Туристичкој организацији општине Инђија, секретар Иванишевић је са делегацијом обишао радове на изградњи Келтског насеља, који представља значајан културно-историјски, али и туристички ресурс ове општине. Напослетку, делегација је посетила једно од најактивнијих сеоско туристичких домаћинстава на територији Општине Инђија и у Сремском округу, тачније газдинство ,,Банстолка“, Мирјане Хемун, у викенд насељу Банстол.