Секретар Иванишевић на стручном скупу „Туристички сусрети“ у Кикинди: окупљање и умрежавање туристичких посленика из Војводине

Кикинда, 16. јул 2021. – Туристичка организација Кикинде, уз подршку Града Кикинда, организатор је и домаћин „Туристичких сусрета“, четвородневног стручног сусрета представника седам туристичких организација и других туристичких посленика са територије АП Војводине. Ови стручни сусрети представљају прилику да домаћин, ТО Кикинда, својим сарадницима представи целокупну туристичку понуду Града и неколико околних припадајућих насељених места.

Циљ организовања туристичких сусрета јесте интензивирање сарадње међу локалним туристичким организацијама и туристичким посленицима, те ефикасније умрежавање како би се што боље представио јединствен туристички бренд – Војводина – на домаћем и светским туристичким тржиштима.

Овај стручни скуп, туристичка окупљања, одржава се до недеље, 18. јула.

Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, био је гост синоћњег окупљања, те је приликом обраћања учесницима и гостима исказао задовољство што најмлађа туристичка организација веома добро ради свој посао и да се на примеру Туристичке организације Кикинда види да туризам чине људи, као најдрагоценији ресурс.

Иванишевић је указао и на чињеницу да је Секретаријат уложио више од 100 милиона динара у подизање туристичке инфраструктуре у Војводини.

,,То очигледно даје резултате, јер се добри пословни резултати не могу очекивати без релеватних капацитета. Задржаћемо тај тренд како бисмо ојачали наше туристичке потенцијале и били конкурентни државама које имају мора и у које наши грађани традиционално одлазе. Викенди у Војводини и наш гастро туризам добра су шанса да попунимо наше капацитете. Желимо да објединимо нашу заиста богату понуду“, рекао је Иванишевић, рекавши и да Секретаријат намерава да утиче на јачање верског, винског, цикло и других видова туризма, карактеристичних за ово поднебље.

,,Драго ми је да најмлађа туристичка организација веома добро ради и да се и на њиховом примеру види да туризам чине људи. Војводина има 33 туристичке организације и сви се трудимо да заједно промовишемо оно што наша Покрајина нуди“, рекла је директор Туристичке организације Војводине, др Наташа Павловић, додавши и податак да је током првих пет месеци ове године у Војводини забележен пораст броја туриста од 44 одсто у односу на исти период прошле године, док је број ноћења увећан за око 48 одсто у односу на исти период у 2020. години.

Иницијатор и организатор ,,Туристичких сусрета” је Туристичка организација Града Кикинда, а директор Јасмина Миланков је овом приликом истакла да су ови сусрети изузетна прилика за размену искустава, али и да се конципира заједничка туристичка понуда свих туристичких организација на територији Војводине.

Учесник сусрета био је и градоначелник Града Кикинда, Никола Лукач, који је истакао да је задовољство и част бити први у нечему, те да је уверен да ће Кикинда оправдати статус доброг домаћина туристичких посленика Војводине. Он је подсетио присутне да је Кикинда престоница лудаја и сова и град који може да се похвали Сувачом, мамутом, али и Симпозијумом и музејом ,,Тера”.