Потпредседник Ђоковић на потписивању споразума о сарадњи домаће компаније и словачког инвеститора: Увећали смо обим производње, економије и запошљавања

 

Бачки Петровац, 1. август 2018. – Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, присуствовао је данашњем потписивању споразума између компаније ,,Proficut doo“ из Бачког Петровца и једног од највећих словачких инвеститора у Србији, компаније ,,Tatravagonka Bratstvo doo“.

Сарадња ове две компаније веома је значајна за привреду, како Републике Србије, тако и АП Војводине, с обзиром да је сам пројекат од стратешког значаја који ће заједнички спроводити вредан око два милиона евра на годишњем нивоу и подразумеваће производњу компоненти за нове вагоне које производи ,,Tatravagonka“.

Да потписивање овог споразума показује да поседујемо, не само домаћу ,,памет“ и технологију у области софистициране металске индустрије, већ потврђује опредељење иностраних компанија са реномеом да за своје кооперанте одаберу домаће фирме, потврдио је потпредседник Ђоковић, који је додао да је управо овакав вид сарадње императив у стварању нове материјалне вредности.

,,Покрајинска влада у потпуности подржава закључивање овог споразума и даљи развој сарадње компанија Proficut и Tatravagonka, а нарочито задржавање кадрова у домену заваривачких делатности и металске индустрије, који се несразмерно у великом броју ,,одливају“ из наше земље. Овим смо утицали на репутацију наше привреде, која је способна да одговори стандардима развијеним земаља“, рекао је Ђоковић додавши да је сам чин потписивања споразума послован, развојан, али и патриотски.

Ђоковић наводи да се сарадњом ових компанија на заједничким пројектима у многоме помаже дефицитарним занимањима у металској индустрији, те да сама вредност уговора, као и делатност железничке индустрије и њени захтеви, потврђују да су сачувана радна места у Бачком Петровцу, али и да је наша привреда опскрбљена знањем и технологијом, задовољавајући све стандарде страних компанија.

Потписивању су присуствовали и заменик Њ.Е. амбасадора Републике Словачке, Игор Венцел, аташе за економска питања, Хелена Зенго, помоћник покрајинског секретара за привреду и туризам, Бранислав Бандић, те потписници споразума директор ,,Tatravagonka Bratstvo doo“, Владимир Седлак, и директор и власник компаније ,,Proficut doo“, Иван Забунов, са сарадницима, који су, потом, обишли просторије производног погона компаније ,,Proficut doo“ у индустријској зони Бачког Петровца.