Unapređenje oblasti telekomunikacija u osam opština u Vojvodini

Novi Sad, 25. decembar 2020. – Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, uručio je danas ugovore predstavnicima osam lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine o dodeli bespovratnih sredstava za finansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i iformacionog društva za 2020. godinu. Korisnicima sredstava je čestitao i resorni pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević.

Bespovratna sredstva, u ukupnom iznosu od gotovo 5,2 miliona dinara, dodeljena su opštinama Bač, Nova Crnja, Opovo, Žitište, Irig, Sečanj, Šid i Srbobran.

„Realizacijom ovih ugovora biće znatno unapređena oblast telekomunikacija u osam opština u Vojvodini. Sredstva su namenjena za postavljanje video-nadzora u brojnim predškolskim i školskim ustanovama, kao i za jačanje kapaciteta interneta, što je posebno značajno za turističku privredu“, rekao je predsednik Mirović.

Ovaj konkurs Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam je, kako je ocenio, samo jedan od mnogih kojima Pokrajinska vlada pokazuje razumevanje za manje razvijene sredine i opštine.

„Ovo je ujedno i zadatak drugim sekretarijatima i Upravi za kapitalna ulaganja da uvek i na svakom konkursu pružimo podršku lokalnim samoupravama, posebno onim manje razvijenim, za pripremu projektne dokumentacije i za investiranje u svim projektima koji doprinose boljem životu građana u tim sredinama“, naveo je predsednik Mirović.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević rekao je da projekti koji će biti realizovani zahvaljujući ovom konkursu imaju za cilj i povećanje bezbednosti i kvaliteta života građana.

„Budžet Sekretarijata je 60 odsto veći nego prošlogodišnji i sav taj novac će biti usmeren upravo privredi i turizmu u lokalnim zajednicama“, kazao je Ivanišević.